Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Balotellis jødiske arv

Mario Balotelli (f.v.) og Italia-manager Cesare Prandelli møtte landets statsminister Giorgio Napolitano, i november 2011. (Foto: Wikipedia)
Mario Balotelli (f.v.) og Italia-manager Cesare Prandelli møtte landets statsminister Giorgio Napolitano, i november 2011. (Foto: Wikipedia)
Italias stjernespiss Mario Balotelli ga æren for alle sine mål i EM til sin jødiske fostermor, Silvia.

I fotball EM har Italias og Manchester Citys storstjerne Mario Balotelli gjort som han alltid har gjort: Vist seg fra sin verste og sin beste side. Fra å være fullstendig fraværende i enkelte kamper, viste Italias første svarte landslagsspiller fram sin enorme kapasitet i semifinalen mot Tyskland torsdag. Med to av EMs flotteste scoringer, ikke minst 2-0 målet med en avslutning av en annen verden, sikret han italienerne en plass i finalen. En kamp de til slutt tapte med ikke helt pene 4-0 mot Spania.

– Jeg måtte gjøre henne fornøyd
Alle sine tre mesterskapsmål tilegnet den ghanesisk-fødte 21-åringen til sitt største forbilde, hans italiensk-jødiske fostermor Silvia Balotelli. Silvia har ikke bare løftet ham ut av fattigdom og helseproblemer, men formet ham til den han er i dag: Et av verdens største spisstalenter.

– Ved slutten av kampen [mot Tyskland], da jeg gikk bort til min [foster]mor, det var det største øyeblikket. Jeg fortalte henne at disse målene er for henne. Jeg ventet lenge på dette øyeblikket, spesielt siden moren min ikke er så ung lenger og ikke kan reise langt. Så jeg måtte gjøre henne fornøyd da hun kom hele veien ned her, forklarte han til pressen etter å ha feid EM-favorittene Tyskland av banen.

Spesielt berørt
Da det italienske landslaget besøkte dødsleiren Auschwitz under sitt opphold i Polen og Ukraina, skal Balotelli ha vært den som ble mest berørt. Radio Netherlands har rapportert at urokråken satte seg ned på togsporene og fortalte om en boks med brev som hans jødiske adoptivmor hadde under sengen, som han ikke hadde fortalt til noen før.

– Burde spille for Israel
Den italienske fotballen, der Balotelli tjente til smør på maten inntil for to år siden, har enorme problemer med rasistiske og nynazistiske elementer blant supporterne. Han fikk ikke bare gjennomgå fordi han var svart, men også på grunn av hans jødiske «arv».

– Balotelli er svart og jødisk. Han burde spilt for Israel og ikke Italia, skrev en ekstremistisk italiensk fotballnettside om ham.

Fotballstjernen, som opprinnelig het Barwuah til etternavn, har et anstrengt forhold til sine biologiske foreldre og nekter å ha noe med dem å gjøre. Han valgte derfor etter hvert å ta etternavnet til sine to jødiske fosterforeldre, Silvia og Francesco.

Les en lengre bakgrunnsartikkel om Balotelli i New York Times.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart