Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Moran Mazor representerer Israel i Eurovision

Vinneren av Kdam 2013, Moran Mazor (Foto: IBA)
Vinneren av Kdam 2013, Moran Mazor (Foto: IBA)
KDAM 2013 ble vunnet av den kvinnelige sangeren Moran Mazor, som nå skal representere Israel i de internasjonale finalene av Eurovision.

IBA satset hardt på å finne en god israelsk vinnerlåt i år. Med tre semifinaler og en andresjanserunde, pluss finalen, har landet hatt flere deltakere i årets nasjonale konkurranse enn Norge.

I finalerunden var det ti deltakere som kjempet om seernes gunst. Til slutt var det Moran Mazor som trakk det lengste strået med balladen Rak bishvilo (For ham). Hun skal dermed representere Israel i årets Eurovision-finaler i Malmö, melder Eurovision.tv.

Nå er ballader sjelden kost i år, blant de ulike bidragene som har kvalifisert seg til den internasjonale finalen. Det burde vanligvis være en fordel for israelerne. Men det er etter min mening så mye kritisk å gripe tak i ved Mazor sin prestasjon og låt, at det er vanskelig å se for seg at hun går videre fra semifinalen 16. mai. Stemmen hennes bærer ikke gjennom i noen som helst partier av balladen. [MIFFs journalist har vært medlem av den norske Eurovision-klubben i fem år. Red. anm.]

Israel har vunnet Eurovision tre ganger tidligere, i henholdsvis 1978, 1979 og 1998 – like mange ganger som Norge. Begge våre nasjoner skal delta i den andre av de to semifinalene i Malmö.

Se vinnerbidraget her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YXNKKkfaLFY[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart