Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– En sann venn av det jødiske folk og Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu da han fikk møte et av sine store politiske idoler, nå avdøde Margaret Thatcher. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu da han fikk møte et av sine store politiske idoler, nå avdøde Margaret Thatcher. (Foto: GPO)
Baronesse Margaret Thatcher døde av slag mandag. Statsminister Benjamin Netanyahu og president Shimon Peres sørger over sin venn og allierte.

Den britiske «Jernkvinnen», eller «Maggie» som hun også ble kalt, var kontroversiell blant sine politiske meningsmotstandere. Men blant sine meningsfeller var hun en inspirasjon verden over. Som kvinnelig partileder og senere statsminister (1979-1990) for Det konservative partiet i Storbritannia vil hun også stå som et symbol på likestilling og kvinnenes muligheter på den politiske arenaen.

Margaret Thatcher er kjent for å inkludere et rekordhøyt antall jøder i sin regjering og hun stod opp for de undertrykte jødene i Sovjetunionen, samt jødene ellers i verden. Da hun ble valgt inn i Underhuset i 1959 representerte hun Finchley-distriktet, hvor svært mange av hennes velgere var jøder. Hun var også en nær venn og beundrer av Israel, selv om hun var uenig i en del politiske saker.

En av dem som ble inspirert av Thatcher, var statsminister Benjamin Netanyahu. Han kjente henne personlig og hun var et av hans store konservative forbilder.

– Hun var en trofast venn av Israel og det jødiske folk. Hun inspirerte en generasjon av politiske ledere. Jeg sender mine kondolanser til hennes familie og regjeringen og folket i Storbritannia. Hun var i sannhet en stor leder, en kvinne med prinsipper, med besluttsomhet, med overbevisning, med styrke – en kvinne med storhet, uttalte Netanyahu i en pressemelding.

– En inspirasjon
Også president Shimon Peres lovpriste Thatcher i en pressemelding mandag, opplyser Jerusalem Post.

– Det finnes mennesker og det finnes ideer. Av og til kommer disse to sammen for å skape en visjon. Hun var en inspirasjon for andre ledere. Som første kvinnelige statsminister i Storbritannia, pløyde hun ny mark, sa Peres.

De konservative vennene av Israel i Storbritannia, som blant annet representerer de pro-israelske kreftene i «Tory-partiet», skryter av hennes forhold til Israel.

– Margaret Thatcher var alltid en sterk støttespiller for Israel og det jødiske samfunnet. Hennes sterke forsvar for friheten forklarer kanskje hennes genuine beundring for Israel, som det eneste demokratiet i en autokratisk region. Det var noe hun følte burde kjempes for og forsvares, sier gruppen i en uttalelse.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart