Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tyskland og Israel i kollisjon om Sikkerhetsråd-sete

Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Wikipedia)
Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Wikipedia)
Tyskland har bestemt seg for å søke om et sete i Sikkerhetsrådet fra og med 2019, på tross av at det svekker Israels sjanser til å bli medlem.

Israel er ett av de få medlemslandene i FN som aldri har hatt et sete i sikkerhetsrådet, men allerede i 2005 begynte landet kampen for å ta over et av de roterende setene i toårsperioden 2019-2021. Sjansene er kanskje små, men ble ikke akkurat større etter at Tyskland bestemte seg for å også søke. Israel, Belgia og Tyskland kjemper nå om de to plassene til regiongruppen for «vest-europeiske land og andre» (WEOG).

Jerusalem skal være noe skuffet over tyskernes beslutning, avslører en regjeringskilde til Jerusalem Post. Selv om Tyskland har en stor forståelse for israelernes sikkerhetsbehov, så «er det ikke den samme oppmerksomheten og sensitiviteten rundt Israels kamp for internasjonal anerkjennelse», forklarer kilden.

Fredag kommer Berlins utenriksminister Gudio Westerwelle til Israel. Regjeringen ønsker å ta opp dette temaet med ham under møtene han skal ha med Israels øverste politiske ledere.

Tyskland ønsker seg egentlig en fast plass i sikkerhetsrådet, og forsøker å komme inn i nye toårsperioder åtte år etter at de avsluttet sin forrige periode. Tyskland avsluttet siste periode i sikkerhetsrådet i 2011.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart