Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelsk UD får kjeft etter EU-vedtak

EU-parlamentet i Brüssel (Foto: TPCOM, flickr.com)
EU-parlamentet i Brüssel (Foto: TPCOM, flickr.com)
Selv om Israels diplomatkorps i Brüssel har visst om EUs bosetningsskeptiske vedtak i månedsvis, fikk Jerusalem først vite om planene på søndag.

Det israelske utenriksdepartementets (UD) utsendinger i Brüssel skal verken ha arbeidet mot planene diplomatisk eller varslet Jerusalem om dem, etter at de i desember først ble oppmerksomme på EUs ønske om å bryte samarbeidet med israelske bosetninger.

Fredag trer den nye loven i kraft, som gjør at alle israelere fra ulike institusjoner som skal samarbeide med EU, må bevise at de ikke har noen tilknytning til bosetningene på Vestbredden.

Den israelske regjeringen etterforsker nå, ifølge Times of Israel, hvor mye UD visste om saken og hvor lenge. En kilde sier myndighetene var klar over at alle varer fra Vestbredden ville bli merket, men ikke at det var mer praktiske konsekvenser som fulgte med direktivet.

Justisminister og "diplomatiminister" Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)

Diplomatiminister Tzipi Livni (Hatnua) er svært skeptisk til den israelske okkupasjonen og mener landet nå er satt under et press fra Europa som de ikke kan ignorere.

– Det er på tide å våkne. Vi kan fort bli isolert av Europa […] Det er veldig vanskelig for Israel å forklare at vi ønsker to stater for to folk, mens vi samtidig fortsetter å bygge bosetninger. Vi er som en kolonistat, hevder hun.

Hennes regjeringssjef, statsminister Benjamin Netanyahu, er mer konfronterende i sin respons til EU-vedtaket. Han mener internasjonale krefter forsøker å diktere landets grenser utenfra.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikipedia)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikipedia)

– Vi vil aldri akseptere noen ekstern diktering av våre grenser. Det spørsmålet vil kun bli løst i direkte forhandlinger mellom partene.

Netanyahu mener ifølge Jerusalem Post at EUs direktiv «undergraver» amerikanernes innsats for å fornye fredsprosessen, på tross av at det motsatte er hensikten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart