Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Putin tror ikke på USAs beviser mot Assad

Russlands president Vladimir Putin (Foto: Skjermdump fra AssociatedPress, YouTube.com)
Russlands president Vladimir Putin (Foto: Skjermdump fra AssociatedPress, YouTube.com)
Russlands president Vladimir Putin sa onsdag at landet "ikke utelukker" støtte i Sikkerhetsrådet til en militær straffeaksjon i Syria, men da vil han først se klare beviser på at regimet har brukt kjemiske våpen.

President Vladimir Putin har gitt et omfattende intervju med den russiske statskanalen Kanal 1 før han skal være vertskap for G20-møtet i St. Petersburg fra og med torsdag. Også  USAs president Barack Obama kommer til møtet, hvor han ifølge AP skal forsøke å skaffe seg bred støtte til en aksjon mot Assad-regimet i Syria.

– Virker helt absurd
I intervjuet sier Putin at Russland «ikke utelukker» å støtte en internasjonal operasjon via Sikkerhetsrådet.

– Dersom det finnes informasjon om at kjemiske våpen ble brukt, og ble brukt spesifikt av den syriske hæren, så må dette beviset bli overlevert til FNs sikkerhetsråd. Og det bør være overbevisende. Det bør ikke være basert på rykter og informasjon som har blitt skaffet av spesialtjenester gjennom avlytting av noen samtaler eller noe slikt, sier Putin.

Presidenten forklarer at han ikke har glemt USAs argumentasjon overfor Sikkerhetsrådet når Irak og masseødeleggelsesvåpen stod på agendaen, som viste seg å være basert på falske beviser. Presidenten mener også det virker veldig usannsynlig at Syria-regimet skulle ha gjort det amerikanerne hevder de har gjort.

– Fra vårt standpunkt virker det helt absurd at væpnede styrker, de regulære væpnede styrkene, som i dag er på offensiven og har presset de såkalte opprørerne inn i et hjørne og ødelegger dem, at de under disse omstendighetene skulle begynne å bruke forbudte kjemiske våpen, mens de visste at dette kunne føre til sanksjoner og maktbruk mot dem, sier Putin.

Se et utdrag av intervjuet med Putin her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HkTrJrw10S4[/youtube]

Det kommer også fram i intervjuet at Russland fortsetter å utsette leveransen av rakettsystemet S-300 til Syria. Den offisielle begrunnelsen er, ifølge en Kremlin-kilde til Kommersant, at Syria ikke har betalt regningen. Foreløpig skal leveransen være utsatt til 2015 eller 2016.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart