Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israels sikkerhet en del av vår nasjonale filosofi

Tysklands rikskansler Angela Merkel (Foto: ILRI, flickr.com)
Tysklands rikskansler Angela Merkel (Foto: ILRI, flickr.com)
Rikskansler Angela Merkel mener det er en del av Tysklands "ethos", å stille seg bak Israels rett til sikkerhet.

Anti-zionisme er ikke et legitimt politisk standpunkt, hevdet Angel Merkel i et intervju med det tysk-jødiske magasinet Jewish Voice from Germany på fredag.

– For dem som deler mine synspunkter på at jødene er et folk som har selvbestemmelsesrett, så er zionismen som en nasjonal bevegelse for det jødiske folk selve legemliggjøringen av denne retten, som våre meningsmotstandere nekter dem, sa Merkel.

Rikskansleren og lederen for det kristendemokratiske partiet (CDU) i Tyskland, svarte på spørsmål innen en rekke Midtøsten-relaterte områder. Et av dem var trusselen fra Iran og hvordan Tyskland, under henne etter det snarlige parlamentsvalget, vil posisjonere seg i den saken.

– Vi vil aldri være nøytrale og Israel kan være sikre på vår støtte når det kommer til å beskytte sin sikkerhet. Det er derfor jeg alltid har sagt at Tysklands støtte til Israels sikkerhet er en del av vår nasjonale filosofi (ethos), av vår eksistensberettigelse (raison d’etre), sa Merkel.

Selv om Merkel bekrefter at hun ikke er noen tilhenger av de israelske bosetningene på Vestbredden, så vil det ikke påvirke hennes og regjeringens støtte til Israel.

– Jeg har kommet med flere kritiske kommentarer som angår utvidelsen av bosetningene på det okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Der har ikke mitt synspunkt endret seg. Men samtidig er det like viktig at begge sider, både Israel og palestinerne, arbeider for en varig fredsløsning som innebærer en varig tostatsløsning. Jeg vil støtte den israelske regjeringen i alt de gjør, som bidrar til slike forhandlinger, sa Merkel.

Angela Merkel er svært populær i hjemlandet og er ventet å få folkets fornyede tillit som rikskansler i parlamentsvalget 22. september.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart