Tysklands rikskansler Angela Merkel (Foto: ILRI, flickr.com)
Tysklands rikskansler Angela Merkel (Foto: ILRI, flickr.com)

– Israels sikkerhet en del av vår nasjonale filosofi

Rikskansler Angela Merkel mener det er en del av Tysklands "ethos", å stille seg bak Israels rett til sikkerhet.

Anti-zionisme er ikke et legitimt politisk standpunkt, hevdet Angel Merkel i et intervju med det tysk-jødiske magasinet Jewish Voice from Germany på fredag.

– For dem som deler mine synspunkter på at jødene er et folk som har selvbestemmelsesrett, så er zionismen som en nasjonal bevegelse for det jødiske folk selve legemliggjøringen av denne retten, som våre meningsmotstandere nekter dem, sa Merkel.

Rikskansleren og lederen for det kristendemokratiske partiet (CDU) i Tyskland, svarte på spørsmål innen en rekke Midtøsten-relaterte områder. Et av dem var trusselen fra Iran og hvordan Tyskland, under henne etter det snarlige parlamentsvalget, vil posisjonere seg i den saken.

– Vi vil aldri være nøytrale og Israel kan være sikre på vår støtte når det kommer til å beskytte sin sikkerhet. Det er derfor jeg alltid har sagt at Tysklands støtte til Israels sikkerhet er en del av vår nasjonale filosofi (ethos), av vår eksistensberettigelse (raison d’etre), sa Merkel.

Selv om Merkel bekrefter at hun ikke er noen tilhenger av de israelske bosetningene på Vestbredden, så vil det ikke påvirke hennes og regjeringens støtte til Israel.

– Jeg har kommet med flere kritiske kommentarer som angår utvidelsen av bosetningene på det okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Der har ikke mitt synspunkt endret seg. Men samtidig er det like viktig at begge sider, både Israel og palestinerne, arbeider for en varig fredsløsning som innebærer en varig tostatsløsning. Jeg vil støtte den israelske regjeringen i alt de gjør, som bidrar til slike forhandlinger, sa Merkel.

Angela Merkel er svært populær i hjemlandet og er ventet å få folkets fornyede tillit som rikskansler i parlamentsvalget 22. september.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart