Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kronprins Frederik av Danmark besøker Israel

Kronprins Frederik av Danmark. (Foto: Visit Copenhagen)
Kronprins Frederik av Danmark. (Foto: Visit Copenhagen)
Kronprins Frederik av Danmark deltar i dag på en minnemarkering for redningen av danske jøder under i oktober 1943 under andre verdenskrig. Det er første gang et medlem av den danske kongefamilien besøker Israel.

Kronprinsen, som kommer på et kort besøk og ikke et offisielt statsbesøk, blir mottatt i Israel av president Shimon Peres og besøker Holocaust-museet Yad Vashem. Før kronprinsen forlater landet vil han også få med seg en konsert fremført av Jerusalems symfoniorkester, organisert av foreningene «Venner av Danmark i Israel og «Samfunnet for dansker i Israel», melder Danmarks ambassade i Israel.

Besøket er nemlig svært kortvarig. Frederik ankommer direkte fra Australia, og returnerer også tilbake til Australia, hvor han har sin svigerfamilie og deltar i festligheter i forbindelse med åpningen av et operabygg tegnet av en dansk arkitekt.

Det første kongelige besøk fra et europeisk kongehus i Israel skal ha vært besøket av den spanske kronprins Felipe i 2010. Ifølge mosaiske.dk er det gått nesten 900 år siden sist en nordisk konge eller kronprins var i Jerusalem. Norske kong Sigurd Jorssalfar besøkte byen i slutten av sitt styre fra 1103 til 1130, skriver journalist Richard Oestermann.

Kronprins Frederik blir fulgt under besøket av Danmarks utdanningsminister Morten Østergaard.

Den israelske politikeren Michael Melchior, som også er sjefsrabbiner i Oslo, ønsker kronprins Frederik velkommen i en artikkel i Ha’aretz. Melchiors foreldre var blant de 7000 jødene som ble reddet fra nazistene i oktober 1943.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart