Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fotball-legender vil kjøpe Manchester-synagoge

Manchester United-legende Ryan Giggs (f.v.) og Gary Neville (Foto: Wikimedia Commons)
Manchester United-legende Ryan Giggs (f.v.) og Gary Neville (Foto: Wikimedia Commons)
Den jødiske menigheten i sentrum av Manchester ønsker seg nye lokaler. To av den nord-engelske byens største fotballsønner ønsker å kjøpe synagogen og bygge dem en ny.

Jewish Chronicle melder at Manchester United-stjernene Gary Neville og Ryan Giggs blir de første Premier League-spillerne som kommer til å eie og drive en synagoge.

Giggs er på tampen av sin 24 år lange spillerkarriere i klubben, mens Neville har lagt opp og blitt ekspertkommentator for SkySports og assistenttrener for det britiske U21-landslaget. Sammen har de begynt å investere sine akkumulerte fotballmillioner i ulike hoteller og restauranter verden over. Men aldri før har de forsøkt å ta over en synagoge.

Den reformjødiske synagogen er den eneste i sentrum av Manchester og ble bygget i 1950, etter å ha blitt bombet i stykker under andre verdenskrig. Neville og Giggs har kjøpt en nedlagt politistasjon som ligger vegg-i-vegg. Den og synagogen har de planer om å omgjøre til et hotell. Men som takk for hjelpen vil den jødiske menigheten få en ny miljøvennlig synagoge innenfor kompleksets vegger, samt kontorer og andre lokaler.

– Vårt mål er å kunne tilby jødiske lokaler og en synagoge som er passende for vår generasjon. Vi er unike som den eneste synagogen i sentrum og det gjør at vi har et veldig inkluderende klima. Vårt håp er at vi vil få møterom, som vi har planlagt godt, sier synagogepresident Danny Savage.

Den reformjødiske synagogen i sentrum av Manchester i Nord-England. (Foto: mcr-reform.org.uk)
Den reformjødiske synagogen i sentrum av Manchester i Nord-England. (Foto: mcr-reform.org.uk)

Gary Neville fikk nøyaktig 602 kamper for Manchester United – 400 av dem i ligaen – og 85 landskamper for England, før han la fotballskoene på hylla i 2011. Den gamle høyrebacken sitter igjen med blant annet 8 Premier League-mesterskap, 3 FA-cupgull og 2 Champions League-seiere.

Ryan Giggs har flest toppseriekamper i England med 664 og klubbrekorden i totalantallet kamper med 950, men har fortsatt ikke pensjonert seg. 68 ganger spilte han også med Wales-drakta på brystet, før han la opp på landslaget i 2007. Venstrevingen har 13 seriemesterskap, 4 FA-cupgull og 2 Champions League-seiere. Etter 2008/09-sesongen ble han stemt fram som årets spiller i engelsk fotball av sine kolleger.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart