Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israels marine styrkes med ny ubåt

Israelsk ubåt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Israelsk ubåt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Torsdag la Israels nyeste ubåt ut på ferden fra fabrikken i Tyskland til den israelske marinens base i Haifa.

Marineubåten INS Rahav blir Israels femte ubåt i den spesialproduserte Dolphin-klassen fra det tyske skipsverftet Howaldtswerke-Deutsche Werft. Ubåtene er stasjonert ved marinebasen i Haifa. INS Rahav la fra kai i Kiel torsdag, og forventes å ankomme basen i Haifa i løpet av en måned.

Det er passert ti år siden ubåten ble bestilt, og etter mange års arbeid er den fullt operativ. Ubåten er 67 meter lang og veier mer enn 2.000 tonn. Den vil bli betjent av omtrent 50 marinesoldater. Den er i stand til å bevege seg under vann i opptil flere uker av gangen. Den er utstyrt med det siste nye innen overvåkings- og radarsystemer.

Ubåtene i Dolphin-klassen er teknisk i stand til å bære og avfyre atomstridshoder. Utenlandske medierapporter har hevdet at ubåtene allerede er væpnet med atomvåpen, for å gi Israel mulighet til å raskt besvare et eventuelt atomangrep.

– Den femte ubåten er en stor forsterkning av den israelske marinens ubåtflåte, og utgjør enda et topp moderne verktøy til å støtte og forsvare Israel mot tallrike trusler, sier en talsmann for marinen ifølge Times of Israel.

INS Rahav skal ha kostet Israel om lag 16 milliarder kroner, etter at Tyskland har subsidiert deler av prisen. En sjette ubåt er også bestilt, og den er ventet fra fabrikken i løpet av de nærmeste årene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart