Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels kontakt med Nato oppgradert

Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)
Klarer Netanyahus regjeringskoalisjon å overleve, eller blir det nyvalg? (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)
Israel får et fast kontor ved hovedkvarteret i Brussel.

Israel har lenge ønsket en nærmere kontakt med Nato. Men Tyrkia, som er medlem, har nedlagt veto mot formell kontakt. Men nå har Tyrkia godtatt at Israel får opprette et offisielt kontor i Natos hovedkvarter i Brussel. I en uttalelse sier Nato at det har invitert «alle partnere» til å ha diplomatiske kontorer. Den tyrkiske utenriksministeren, Mevlut Cavusoglu, har krevd at Jordan, Qatar og Bahrain burde bli behandlet likt Israel.

Israels EU-ambassadør, David Walzer, skal være den offisielle israelske representanten.

Statsminister Netanyahu sier at det nye kontoret er et viktig uttrykk for Israels stilling i verden. Blant de tingene som gjør Israel til en interessant partner, er Israels besluttsomme krig mot terrorisme, Israels teknologiske knowhow og israelsk etterretning.

Forholdet mellom Israel og Tyrkia har vært dårlig i noen år (siden Mavi Marmara-epioden i 2010). Men Tyrkia har dårlig forhold til andre land også. Det er en uerklært krig mellom Tyrkia og Assads regime i Syria. Forholdet til Egypt er meget dårlig fordi Tyrkia har støttet Det muslimske brorskapet. Tyrkia er i krig med nasjonalistiske kurdere. Og forholdet til Russland er meget dårlig. Dette er kanskje et tegn på at Tyrkia vil forsøke å bedre sitt forhold til omverdenen noe.

Det er stadig flere tegn på at både Tyrkia og flere andre sunni-muslimske land betrakter Israel som en viktig alliert både mot Iran og de mest fanatiske sunni-retningene, som IS.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart