Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel bidro til brannslokking på Kypros

Utsikt mot skogbrannen som herjet på Kypros lørdag 18. juni 2016. (Foto: Skjermdump fra Twitter via James Archer og Times of Israel)
Utsikt mot skogbrannen som herjet på Kypros lørdag 18. juni 2016. (Foto: Skjermdump fra Twitter via James Archer og Times of Israel)
Da Kypros’ verste skogbrann på flere år brøt ut i helgen, var Israel raskt ute med å sende hjelp til slokkingsarbeidet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ga lørdag kveld ordre om å sende fly og mannskaper til Kypros for å assistere de kypriotiske myndighetene i å få bukt med en omfattende skogbrann som raste på øya, ifølge Jerusalem Post og Times of Israel. Samme kveld sendte det israelske forsvaret tre brannslokkingsfly, og et lastefly med hjelpemannskaper om bord, til Kypros.

Kypriotiske myndigheter henvendte seg tidligere på dagen til Israel med forespørsel om assistanse, etter at fem kvadratkilometer med vegetasjon hadde brent opp i Paphos-regionen. Det var sterk vind i området der brannen spredte seg, og vinden gjorde at de lokale brannmannskapene alene ikke klarte å få kontroll over situasjonen. Brannen var den største Kypros har vært utsatt for på flere år. Det er ikke rapportert om skader på personer eller bygninger. Søndag morgen klokken 08.30 var brannen under kontroll, ifølge avisen Cyprus Mail.

I april avholdt Israel, Hellas og Kypros for første gang en felles øvelse i brannslokking, i forbindelse med at landene inngikk avtale om å samarbeide om å håndtere framtidige nødsituasjoner.

I 2010 fikk Israel verdifull hjelp fra Kypros da en massiv skogbrann herjet på Karmel-fjellet. Den gangen sendte Kypros sitt eneste tilgjengelige brannslokkingsfly til Israel for å bistå i slokkingsarbeidet. Brannen på Karmel tok 44 liv og ødela store mengder skog og flere hundre hjem, før den ble slokket med hjelp av fly og personell fra mer enn 16 land, deriblant Kypros, Hellas, Tyrkia, Russland, Storbritannia og Frankrike.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart