Utsikt mot skogbrannen som herjet på Kypros lørdag 18. juni 2016. (Foto: Skjermdump fra Twitter via James Archer og Times of Israel)
Utsikt mot skogbrannen som herjet på Kypros lørdag 18. juni 2016. (Foto: Skjermdump fra Twitter via James Archer og Times of Israel)

Israel bidro til brannslokking på Kypros

Da Kypros’ verste skogbrann på flere år brøt ut i helgen, var Israel raskt ute med å sende hjelp til slokkingsarbeidet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ga lørdag kveld ordre om å sende fly og mannskaper til Kypros for å assistere de kypriotiske myndighetene i å få bukt med en omfattende skogbrann som raste på øya, ifølge Jerusalem Post og Times of Israel. Samme kveld sendte det israelske forsvaret tre brannslokkingsfly, og et lastefly med hjelpemannskaper om bord, til Kypros.

Kypriotiske myndigheter henvendte seg tidligere på dagen til Israel med forespørsel om assistanse, etter at fem kvadratkilometer med vegetasjon hadde brent opp i Paphos-regionen. Det var sterk vind i området der brannen spredte seg, og vinden gjorde at de lokale brannmannskapene alene ikke klarte å få kontroll over situasjonen. Brannen var den største Kypros har vært utsatt for på flere år. Det er ikke rapportert om skader på personer eller bygninger. Søndag morgen klokken 08.30 var brannen under kontroll, ifølge avisen Cyprus Mail.

I april avholdt Israel, Hellas og Kypros for første gang en felles øvelse i brannslokking, i forbindelse med at landene inngikk avtale om å samarbeide om å håndtere framtidige nødsituasjoner.

I 2010 fikk Israel verdifull hjelp fra Kypros da en massiv skogbrann herjet på Karmel-fjellet. Den gangen sendte Kypros sitt eneste tilgjengelige brannslokkingsfly til Israel for å bistå i slokkingsarbeidet. Brannen på Karmel tok 44 liv og ødela store mengder skog og flere hundre hjem, før den ble slokket med hjelp av fly og personell fra mer enn 16 land, deriblant Kypros, Hellas, Tyrkia, Russland, Storbritannia og Frankrike.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart