Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Rabbiner i Spania: – Europa er fortapt

Sjefsrabbiner Meir Bar-Hen mener jødenes tid i Barcelona og Spania går mot slutten. (Foto: YouTube)
Sjefsrabbiner Meir Bar-Hen mener jødenes tid i Barcelona og Spania går mot slutten. (Foto: YouTube)
Meir Bar-Hen mener spanske myndigheter ikke tør å ta et oppgjør med radikale islamister.

Det jødiske miljøet i Barcelona er «fortapt» fordi myndighetene i Spania ikke ønsker å konfrontere radikal islam. Det sier byens sjefsrabbiner Meir Bar-Hen etter den dødelige terroren som rammet byen torsdag. Minst 14 mennesker ble drept og over 100 skadet da en terrorist kjørte inn i en folkemengde på paradegaten La Rambla.

Bar-Hen skal over lengre tid ha oppmuntret synagogens medlemmer om å forlate Spania. I et intervju med israelsk radio omtaler han landet som et «knutepunkt for islamistisk terror». De første advarslene kom han med allerede for flere år siden. Rabbineren sier «jødene vil ikke være her permanent», om Barcelona og regionen.

– Jeg sier til menigheten min: Ikke tro at vi skal være her for alltid. Og jeg oppmuntrer dem til å kjøpe eiendom i Israel. Dette stedet er fortapt. Ikke gjør den samme tabben som jøder i Algeria eller Venezuela gjorde. Kom dere ut før det er for sent, sier sjefsrabbineren, ifølge den israelske avisen Times of Israel.

En av utfordringen som torsdagens angrep har eksponert, er tilstedeværelsen av et stort muslimsk miljø med radikale synspunkter. Når disse menneskene først har bosatt seg i nærmiljøet, er de fryktelig vanskelig å bli kvitt, mener Bar-Hen.

– De blir bare sterkere og sterkere. Europa er fortapt, sier han.

Bar-Hen understreker at han snakker som privatperson og ikke for alle medlemmene av sin menighet. Andre jødiske samfunn i Spania har sendt ut en pressemelding om at de har «full tillit til sikkerhetsstyrkene, som daglig jobber med å forhindre fanatikere og radikale muslimer fra å påføre smerter og kaos i våre byer».

Sikkerhetsmyndighetene skal ha advart Bar-Hen mot å oppholde seg på offentlige steder i de kommende dagene, fordi han er veldig gjenkjennelig som jøde.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart