Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Britisk minister tvunget til å gå av etter flere uoffisielle møter i Israel

Bistandsministeren Priti Patel måtte trekke seg fra jobben på grunn av uoffisielle møter i Israel. (Foto: Russell Watkins/Flickr)
Bistandsministeren Priti Patel måtte trekke seg fra jobben på grunn av uoffisielle møter i Israel. (Foto: Russell Watkins)
Priti Patel holdt møter med Netanyahu og israelske tjenestemenn hemmelig.

Den britiske bistandsministeren Priti Patel ble onsdag tvunget til å trekke seg fra stillingen. Patel skal ha hatt en rekke uoffisielle møter med israelske tjenestemenn under en ferietur til Israel i sommer. Blant annet skal hun ha møtt Israels statsminister Benjamin Netanyahu, skriver Times of Israel.

Den britiske statsministeren Theresa May kalte nylig Patel hjem fra et oppdrag i Afrika for å få hennes forklaring på de uoffisielle møtene med israelske politikere. I møtene skal Patel ifølge rapportene ha diskutert mulighetene for at Storbritannia kunne flytte bistandsmidler over til den israelske hæren, som igjen skulle gi medisinsk hjelp til syriske flyktninger.

«Jeg gir en uforbeholden unnskyldning til deg og regjeringen for det som har skjedd og tilbyr deg min oppsigelse», skriver Patel i et brev til May.

Videre skriver hun at møtene har skjedd mens hun har vært på en privat ferie og at det er under den standarden man kan forvente av en minister.

«Selv om mine handlinger har vært i beste intensjon, har handlingene vært under de standarder for åpenhet jeg selv har fremmet og kjempet for.»

May aksepterte Patels oppsigelse og svarte at «Storbritannia og Israel er nære allierte. Vi skal jobbe tett sammen, men det må gjøres formelt.»

Patel skal ha hatt tolv møter med israelske politikere i løpet av ferien sin, uten at utenriksdepartementet eller statsministeren ble informert om det.

I Israel har opposisjonsleder Isaac Herzog fra Arbeiderpartiet omtalt Patels oppsigelse som «et stort tap» for både Israel og Storbritannia.

Saken har fått stor oppmerksomhet i britiske medier. Sir Eric Pickles, leder av Israels venner i Det konservative partiet, mener møtene ikke ville ført til så mye oppstyr hvis det hadde dreid seg om et annet land enn Israel.

– Jeg tror ikke denne saken hadde fått så mye oppmerksomhet hvis det var politikere i Belgia hun hadde møtt, sier den tidligere britiske ministeren.

Avisen Ha’aretz skriver at Patel også skal ha besøkt et militærsykehus på Golanhøydene. Storbritannia anser dette området som et okkupert område.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart