Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kan bli første jødiske Miss Tyskland

Tamar Morali håper å representere Tyskland i Miss Universe. Her fotografert på stranden i Tel Aviv. (Foto: Privat)
Tamar Morali håper å representere Tyskland i Miss Universe. Her fotografert på stranden i Tel Aviv. (Foto: Privat)
Jødiske Tamar Morali håper å representere Tyskland i skjønnhetskonkurransen.

21 år gamle Tamar Morali kan bli den aller første jødiske Miss Tyskland. Morali er en av semifinalistene i den tyske utgaven av den internasjonale skjønnhetskonkurransen. Ifølge arrangøren har aldri en jødisk deltaker kommet så langt i den tyske konkurransen tidligere, skriver Jerusalem Post.

– Jeg ser på mitt kandidatur ikke bare som en personlig prestasjon, men også en prestasjon for Israel og det jødiske folk i diaspora. At i Tyskland, et land som har en veldig komplisert historie med hensyn til det jødisk folk, så konkurrerer en jødisk deltaker for første gang om tittelen, sier 21-åringen.

Morali ble født i den tyske byen Karlsruhe, men familien flyttet til Østerrike og Wien da hun var åtte år gammel. Årsaken skal ha vært at foreldrene ønsket at hun og søsknene skulle vokse opp i et tradisjonelt jødisk miljø, og at det var lettere i Wien enn i Karlsruhe, som har et veldig lite jødisk miljø.

Tamar Morali kan bli den første jøden til å representere Tyskland i Miss Universe. (Foto: Facebook)
Interessen for mote og livsstil gjorde at Morali meldte seg på skjønnhetskonkurransen. (Foto: Facebook)

I Wien gikk hun og søsknene på en jødisk skole, studerte hebraisk og ble med i en jødisk bevegelse. Da Morali var 17 år gammel hadde hun et utvekslingsår i Israel gjennom Bnei Akiva. Det gjorde at hun ble forelsket i landet. Hun returnerte til Israel for å fullføre sin bachelorgrad i kommunikasjon og næringsliv, som hun for tiden fullfører i Herzliya.

Hennes interessere for mote og livsstil var noe av det som lokket henne til å delta i skjønnhetskonkurransen. I tillegg til å være en representant for det jødiske folk synes Morali det også er viktig å vise fram de positive aspektene av dagens tyske og østerrikske samfunn.

– Jeg er stolt over å være en tysk jøde, sier missedeltakereren, som mener at selv om man ikke skal glemme den vonde fortiden i Tyskland, så er det viktig å vise fram hvordan dagens jødiske miljø har det i landet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart