Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Østerrike gjør som Norge bør gjøre

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz. (Foto: Dragan Tatic, flickr)
Østerrikes statsminister Sebastian Kurz ønsker et bedre forhold til Israel. (Foto: Dragan Tatic, flickr)
Regjeringen til verdens yngste statsleder anerkjenner Israel som en jødisk stat.

På side 24 i den politiske plattformen til Østerrikes nye regjering finner du følgende to punkter:

«Forpliktelse til Israel som en jødisk stat med sikte på en tostatsløsning, som gir Israel permanent sikre grenser og en levedyktig palestinsk stat.

Støtte til det internasjonale samfunnets bestrebelser etter en fredsløsning i Midtøsten, med særlig vekt på Israels sikkerhetsinteresser.»

Dette ligner veldig på en av Med Israel for freds forventninger til den norske regjeringen – at Norge må støtte Israel som et nasjonalt hjemland for jøder. Det burde være selvsagt. Palestinerne er nøye med å understreke at deres stat skal være arabisk og muslimsk. Hvis ikke Israel forblir jødisk, vil alt snakk om en tostatsløsning være meningsløst. Norske støttespillere av palestinerne kan ikke navnet på en eneste palestinsk leder som åpent aksepterer at Israel er kommet for å forbli som en jødisk stat.

Østerrikes nye statsminister Sebastian Kurz er 31 år, og utropt i flere medier som verdens yngste statsleder. Forhåpentligvis markerer hans Israel-politikk bud om hvordan en ny generasjon politiske ledere i Europa vil stå opp for det jødiske folkets rett til suverenitet i sitt historiske hjemland.

I regjeringsplattformen til Østerrike blir andre verdenskrig omtalt som «en av de største tragediene i menneskehetens historie». «Østerrike erkjenner sin del av skyld og ansvar. Vi ønsker spesielt å minnes dem som ble utsatt for forferdelig lidelse og ulykke, og markere en klar avstand til antisemittisme,» skriver Kurz og hans høyreorienterte regjering.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart