Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Mange europeiske jøder føler seg utrygge ved å bære en kippa i det offentlige rom. (Foto: Amanjeev/Flickr)
Mange europeiske jøder føler seg utrygge ved å bære en kippa i det offentlige rom. (Foto: Amanjeev/Flickr)

Synes det er utrygt å gå med kippa

Over halvparten av Europas jøder føler seg utrygge med jødiske symboler.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I en undersøkelse gjennomført av World Zionist Organization svarer 27 prosent av europeiske jøder at de føler seg utrygge. 11 prosent av amerikanske jøder sier det samme, skriver avisen Jerusalem Post.

1316 personer som identifiserer seg som jøder har deltatt i undersøkelsen, som ble gjennomført digitalt. 51 prosent av europeiske jøder svarte at det å bære jødiske symboler som kippa offentlig gjorde at de følte seg utrygge. I Nord-Amerika svarte 22 prosent av jødene at det gjorde dem utrygge.

Nesten hver tredje europeiske jøde svarte at de hadde opplevd eller vært vitne til en antisemittisk hendelse som involverte hærverk, mot 11 prosent av de spurte på verdensbasis.

Undersøkelsen har også avdekket at mange velger å ikke rapportere slike hendelser til politiet. Seks prosent sier de ikke ville varslet om hendelsen på grunn av frykt for sin egen sikkerhet, mens 30 prosent sier de ikke «ønsket å gjøre noen stor sak ut av det». 42 prosent av de spurte svarer at de mangler tillit til at myndighetene vil gjøre noe hvis de anmelder.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart