Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Flertall i Danmarks Folketing: Steng de palestinske flyktningleirene

Skjermdump fra b.dk 22. januar 2018.
Skjermdump fra b.dk 22. januar 2018.
- Menneskelig degradering å holde folk fast i en flyktningstatus i så mange år, sier Nick Hækkerup fra Socialdemokratiet.

Den danske avisen Berlingske meldte mandag 22. januar:

«FNs omfattende program til støtte for nesten fem millioner palestinske flyktninger i Midtøsten bør nedlegges. Det mener fire av Folketingets partier – V, S, K og DF – som til sammen utgjør et komfortabelt flertall.»

Socialdemokratiet (46), Dansk Folkeparti (37) og Venstre (34) er de tre største partiene i Folketinget. Det Konservative Folkeparti er et av de mindre partiene med seks representanter.

– UNRWA bør avvikles, og så bør palestinerne, som virkelig har behov [for hjelp] som flyktninger, få hjelp av FNs høykommisær for flyktninger UNHCR, sier Naser Khader (K). Han begrunnet sitt standspunkt i en kronikk i Berlingske Tidende 22. januar.

Khaders kritikk av UNRWA og hvordan etterkommere av palestinske 1948-flyktninger blir brukt som et politisk våpen mot Israel finner støtte i flere partier.

Nick Hækkerup, utenrikspolitiske talsmann for Socialdemokratiet, mener «det er en menneskelig degradering å fastholde folk i en flyktningstatus i så mange år».

– Det er ikke holdbart at flyktningene «blir brukt i et politisk spill», mener Michael Aastrup Jensen, utenrikspolitisk talsmann for Venstre.

– De kommer jo ikke tilbake neste år eller innen for overskuelig framtid. Kanskje aldri, og derfor skal vi finne en løsning for flyktningene utenfor leirene og på hvem som har reelt behov. På den måte tar Naser Khader opp noe riktig, sier Aastrup Jensen.

Dansk Folkeparti erklærer seg helt enig med Khader.

– Palestinerne får mat, medisin, utdannelse med mer av UNRWA i leirene. Slik har det vært i seks, syv tiår, og derfor har de ingen tilskyndelse til å komme ut og leve et normalt liv. Forestill deg at vi i Danmark hadde hatt en 70 år gammel flyktningleir, hvor det år etter år kom flere og flere til på grunn av nye generasjoner. Hadde det ikke kommet sterke protester og en kritikk av at dette er umenneskelig fra humanitære organisasjoner, sier Søren Espersen, utenrikspolitisk talsmann for Dansk Folkeparti.

Danmarks bistandsminister Ulla Tørnæs (V) er også enig «langt på vei».

– Det fungerer på ingen måte optimalt med UNRWA, sier hun. Samtidig som hun tar til orde for reformer, advarer hun mot å skru av pengekranen over natten.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart