Finske Israel-venner samlet seg utenfor det finske parlamentet for å vise sin støtte til Israel. (Foto: Facebook)
Finske Israel-venner samlet seg utenfor det finske parlamentet for å vise sin støtte til Israel. (Foto: Skjermdump Facebook)

1500 finner viste sin støtte til Israel

Ønsker at Finland skal endre sin holdning til Israel og anerkjenne Jerusalem.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Til tross for ruskevær og vanskelig framkommelighet samlet 1500 finske Israel-venner seg tidligere i uken i den finske hovedstaden Helsinki for vise sin støtte til Israel. De 1500 Israel-vennene marsjerte gjennom sentrum av hovedstaden og ned til det finske parlamentet, skriver avisen Världen idag.

– Da vi samlet oss var det noen som skrek noe om frihet for palestinerne, men ellers var det fin stemning og det gikk rolig for seg, sier Ethel Salutskij.

Hun var en av arrangørene bak støttemarkeringen i den finske hovedstaden. Målet var å vise finske politikere at Israel har stor støtte blant mange finner.

– Jeg håper at demonstrasjonen skal påvirke politikernes holding til Israel. Det er en slags holding i Finland av at Israel ikke eksisterer. Det er den holdningen man har gitt til dagens ungdom, sier hun til den kristne avisen.

Det var 15 forskjellige Israel-foreninger som deltok i den halvannen timer lange støttemarkeringen. Et opprop med 3000 underskrifter om at finske politikere skal anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, ble overlevert til Peter Östman, leder av Israels-venner i det finske parlamentet.

– Jeg skal gi denne listen til utenriksministeren eller statsministeren, sier Östman, som håper støttemarkeringen vil påvirke hans kollegaer.

– På en eller annen måte må det påvirke dem. Noen må være en motvekt i denne debatten. Hvis debatten blir for ensidig, eller ikke bygges på fakta, så skapes det et feilaktig bilde for den store allmennheten. Og det gjenspeiler seg i den daglige politikken, sier han.

Den finske politikeren er bekymret over at det er mye politisk korrekthet i debatten rundt den israelsk-palestinske konflikt og et løst forhold til fakta.

– Det er ofte et stort problem i de nordiske regjeringene at det er meningene til allmenheten som styrer de politiske avgjørelsene, sier han.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart