Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

1500 finner viste sin støtte til Israel

Finske Israel-venner samlet seg utenfor det finske parlamentet for å vise sin støtte til Israel. (Foto: Facebook)
Finske Israel-venner samlet seg utenfor det finske parlamentet for å vise sin støtte til Israel. (Foto: Skjermdump Facebook)
Ønsker at Finland skal endre sin holdning til Israel og anerkjenne Jerusalem.

Til tross for ruskevær og vanskelig framkommelighet samlet 1500 finske Israel-venner seg tidligere i uken i den finske hovedstaden Helsinki for vise sin støtte til Israel. De 1500 Israel-vennene marsjerte gjennom sentrum av hovedstaden og ned til det finske parlamentet, skriver avisen Världen idag.

– Da vi samlet oss var det noen som skrek noe om frihet for palestinerne, men ellers var det fin stemning og det gikk rolig for seg, sier Ethel Salutskij.

Hun var en av arrangørene bak støttemarkeringen i den finske hovedstaden. Målet var å vise finske politikere at Israel har stor støtte blant mange finner.

– Jeg håper at demonstrasjonen skal påvirke politikernes holding til Israel. Det er en slags holding i Finland av at Israel ikke eksisterer. Det er den holdningen man har gitt til dagens ungdom, sier hun til den kristne avisen.

Det var 15 forskjellige Israel-foreninger som deltok i den halvannen timer lange støttemarkeringen. Et opprop med 3000 underskrifter om at finske politikere skal anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, ble overlevert til Peter Östman, leder av Israels-venner i det finske parlamentet.

– Jeg skal gi denne listen til utenriksministeren eller statsministeren, sier Östman, som håper støttemarkeringen vil påvirke hans kollegaer.

– På en eller annen måte må det påvirke dem. Noen må være en motvekt i denne debatten. Hvis debatten blir for ensidig, eller ikke bygges på fakta, så skapes det et feilaktig bilde for den store allmennheten. Og det gjenspeiler seg i den daglige politikken, sier han.

Den finske politikeren er bekymret over at det er mye politisk korrekthet i debatten rundt den israelsk-palestinske konflikt og et løst forhold til fakta.

– Det er ofte et stort problem i de nordiske regjeringene at det er meningene til allmenheten som styrer de politiske avgjørelsene, sier han.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart