Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Dette er en av karikaturene som ble for sterk kost for Europaparlamentet. (Karikatur: Guy Morad)
Dette er en av karikaturene som ble for sterk kost for Europaparlamentet. (Karikatur: Guy Morad)

Karikaturer ble for sterk kost for EU

Europaparlamentet nekter å stille ut karikaturer om Irans menneskerettighetsbrudd.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det europeiske parlamentet har avslått en forespørsel om å vise en utstiling av karikaturer som viser det iranske regimets menneskerettighetsbrudd. Nå skal utstillingen i stedet vises på utsiden, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

For ti måneder siden søkte Israeli Cartoon Project (TCIP) og American Jewish Committee om tillatelse fra EU til å vise fram utstillingen inne i parlamentet i Brussel. De fikk hjelp til å søke av Yesh Atid-leder Yair Lapid.

- Jeg vil heller krige med tegninger enn droner, sier Uri Fink, som har tegnet denne karikaturen.
– Jeg vil heller krige med tegninger enn droner, sier Uri Fink, som har tegnet denne karikaturen. (Karikatur: Uri Fink)

Men for bare noen dager siden fikk arrangørene beskjed av EU om at de ikke fikk vise fram karikaturene, fordi «utstillingen var for kontroversiell».

Arrangørene har valgt å ikke gi opp og vil derfor stille ut karikaturene på utsiden av parlamentsbygningen førstkommende onsdag.

– EUs beslutning om å avlyse karikaturutstillingen gjør EU selv til en karikatur. De feiler i å skille mellom drapsmaskiner og deres bytte, mellom terrorister og deres ofre. Man valgte å vise utstillingen i Brussel for å minne verden på sannheten: Iran er et islamistisk terror-diktatur som tror på blodsutgytelse, sier Lapid.

Utstillingen fokuserer på et bredt spekter av menneskerettighetsbrudd i Iran og hos deres samarbeidspartnere: brudd på kvinners rettigheter, politisk undertrykkelse og dødsstraff for homofili. Flere av de beste illustratørene og karikaturtegnerne i Israel har levert et bidrag til utstillingen.

– Vi er her for å vise solidaritet med det iranske folk. Jeg har alltid foretrukket krig med tegneserier framfor droner. Dette er en fantastisk måte å formidle budskapet på, sier den kjente israelske tegneren Uri Fink.

Utstillingen skal fokusere på menneskerettighetsbrudd i Iran, som henrettelse av homofile.
Karikaturutstillingen skal fokusere på menneskerettighetsbrudd i den islamske republikken, som henrettelse av homofile.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart