Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Partileder Jeremy Corbyn fra britiske Labour Party. (Foto: Wikimedia Commons)
Partileder Jeremy Corbyn fra britiske Labour Party. (Foto: Wikimedia Commons)

Jødiske ledere til Arbeiderpartiets leder: Nok er nok

- Vi har fått nok av å høre at Jeremy Corbyn «er imot antisemittisme», mens mainstream-flertallet av britiske jøder, og deres bekymringer, blir ignorert av ham og de han leder.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Board of Deputies of British Jews and Jewish Leadership Council har mobilisert til protestaksjon mot antisemittismen i det britiske Arbeiderpartiet. I et åpent brev tar de jødiske lederne et kraftig oppgjør med Labour-leder Jeremy Corbyn.

– Corbyn kommer med tomme uttalelser om å være imot antisemittisme, men gjør ingenting for å forstå den eller gjøre noe mot den. Vi har konkludert at han ikke seriøst kan forholde seg til antisemittisme, fordi han er så låst ideologisk i et ytterliggående venstreorientert verdensbilde som er instinktivt fiendtlig til hovedstrømmen i de jødiske samfunnene, skriver de jødiske lederne.

«Når jøder klager på et klart antisemittisk veggmaleri i Tower Hamlets, velger Corbyn selvfølgelig å støtte kunstneren. Hizbollah begår terrordrap på jøder, men Corbyn kaller dem venner og deltar på pro-Hizbollah demonstrasjoner i London. Det samme gjelder for Hamas. Raed Salah sier jøder dreper kristne barn for å drikke deres blod. Corbyn går imot utvisning og inviterer ham til teselskap i Underhuset. Dette er ikke de eneste tilfeller. Han er gjentatte ganger blitt funnet ved siden av folk med klart antisemittiske syn, men hevder at han aldri har hørt eller lest dem.»

Brevet er uten sidestykke, kommenterer Anshel Pfeffer i Ha’aretz. «Det jødiske samfunnet i et moderne vestlige demokrati anklager en av landets største mainstream politiske partier og dets leder, som kan bli landets neste statsminister, for å tolerere og åpne for antisemittisme. Enda mer oppsiktsvekkende er det at det skjer i Storbritannia, hvor lederne i det jødiske establishment er kjent for å være forsiktige og har som vane å holde seg borte fra det minste spor av konflikt,» skriver Pfeffer.

Flere av Arbeiderpartiets politikere er også opprørt over eksempler som er avdekket blant Corbyns venner og politiske alliansepartnere. Derfor kommer flere av dem til å delta i protestaksjonen mandag kveld.

– Corbyn er ute av stand til å forstå at mange av hans venner på den radikale venstresiden har fobi mot jøder, skriver Pfeffer, som tidligere har vært korrespondent i London.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart