Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sebastian Kurz besøkte Vestmuren

Den østerrikske kansleren Sebastian Kurz besøkte Vestmuren i Jerusalem 10. juni. (Foto: Avi Ohayon/Foreign Ministry)
Den østerrikske kansleren Sebastian Kurz besøkte Vestmuren i Jerusalem 10. juni. (Foto: Avi Ohayon/Foreign Ministry)
Den østerrikske kansleren gjorde noe som få andre statsledere har gjort.

Den østerrikske kansleren Sebastian Kurz er i Israel for første gang etter at han ble valgt til leder av Østerrike. Kurz var to ganger i Israel som østerriksk utenriksminister, men dette er altså første gang som kansler. Søndag besøkte han Vestmuren i Jerusalem, noe som er svært uvanlig fra en leder av et EU-land.

Selv om det er det helligste stedet jøder kan be og en stor turistattraksjon, er det svært sjeldent at utenlandske statsledere besøker Vestmuren. Det er fordi den ligger over den grønne linjen i Øst-Jerusalem, som palestinerne krever som en del av sin framtidige stat, skriver Times of Israel.

Også USAs president Donald Trump besøkte Vestmuren da han var i Israel. Han ble da den første sittende amerikanske presidenten til å besøke stedet.

I løpet av oppholdet sitt har Kurz også besøkte Holocaust-minnesmerket Yad Vashem. Der signerte han en avtale som skal sikre at institusjonen får tilgang til det østerrikske statsarkivet. Han la også ned en krans ved graven til den avdøde israelske statslederen Shimon Peres.

Den østerrikske kansleren skal også møte statsminister Benjamin Netanyahu, president Reuven Rivlin og flere andre i løpet av oppholdet sitt. Målet er å styrke det bilaterale samarbeidet mellom Israel og Østerrike.

Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart