Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Den østerrikske kansleren Sebastian Kurz besøkte Vestmuren i Jerusalem 10. juni. (Foto: Avi Ohayon/Foreign Ministry)
Den østerrikske kansleren Sebastian Kurz besøkte Vestmuren i Jerusalem 10. juni. (Foto: Avi Ohayon/Foreign Ministry)

Sebastian Kurz besøkte Vestmuren

Den østerrikske kansleren gjorde noe som få andre statsledere har gjort.

Den østerrikske kansleren Sebastian Kurz er i Israel for første gang etter at han ble valgt til leder av Østerrike. Kurz var to ganger i Israel som østerriksk utenriksminister, men dette er altså første gang som kansler. Søndag besøkte han Vestmuren i Jerusalem, noe som er svært uvanlig fra en leder av et EU-land.

Selv om det er det helligste stedet jøder kan be og en stor turistattraksjon, er det svært sjeldent at utenlandske statsledere besøker Vestmuren. Det er fordi den ligger over den grønne linjen i Øst-Jerusalem, som palestinerne krever som en del av sin framtidige stat, skriver Times of Israel.

Også USAs president Donald Trump besøkte Vestmuren da han var i Israel. Han ble da den første sittende amerikanske presidenten til å besøke stedet.

I løpet av oppholdet sitt har Kurz også besøkte Holocaust-minnesmerket Yad Vashem. Der signerte han en avtale som skal sikre at institusjonen får tilgang til det østerrikske statsarkivet. Han la også ned en krans ved graven til den avdøde israelske statslederen Shimon Peres.

Den østerrikske kansleren skal også møte statsminister Benjamin Netanyahu, president Reuven Rivlin og flere andre i løpet av oppholdet sitt. Målet er å styrke det bilaterale samarbeidet mellom Israel og Østerrike.

Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart