Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Takket være en israelsk antiterror-metode ble et angrep stanset på få sekunder. (Foto: Faksimile Aftenposten)
Takket være en israelsk antiterror-metode ble et angrep stanset på få sekunder. (Foto: Faksimile Aftenposten)

Israelsk antiterror-metode redder liv i Europa

Terrorist ble stoppet på sekunder takket være metode utviklet i Israel.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

I slutten av august gikk en terrorist til angrep med kniv på sentralstasjonen i Amsterdam. En 19 år gammel afghansk mann trakk plutselig en kniv opp av lommen og knivstakk en amerikansk turist i ryggen. Idet terroristen angriper et nytt offer blir han skutt i låret av politiet. Det tar bare ni sekunder fra angrepet starter til det er over. Ingen ble drept, skriver Aftenposten.

Hvordan ble angrepet stanset så fort? Det var takket være en israelsk anti-terror metode, kjent som «forutsigende profilering». Observatører ser etter reisende som ikke passer inn i det vanlige mønsteret og som oppfører seg unormalt.

For eksempel vil det å vandre formålsløst rundt bli regnet som unormalt. Et annet tegn kan være at en som venter på toget ikke bryr seg om å se på avgangstavler. Mistenkelige personer blir oppsøkt av minst to politibetjenter.

Den afghanske terroristen, som er identifisert som Jawed S, hadde en oppførsel som observatørene reagerte på. Mens politiet diskuterte hvordan de skulle tilnærme seg mannen, begynte han å knivstikke. Politiet var bare 20 meter unna og klarte dermed å stanse terrorangrepet på få sekunder.

– Det var to offer i knivstikkingen, og det er veldig alvorlig. Men tallet ble holdt så lavt som mulig. På ni sekunder var det over og politibetjentene reddet liv, sier Pieter-Jaap Aalbersberg, politimester i Amsterdam.

At europeiske land lærer av israelske sikkerhetstiltak redder liv i Europa

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart