Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

EU-komité vil holde igjen 140 millioner kroner i bistand til palestinerne på grunn av hatopplæring i skolene

Ansatte på UNRWA-skoler forgifter skolebarna med hat, ifølge en fersk rapport til UN Watch. (Illustrasjonsfoto: Ridvan Yumlu-Schiessl/Flickr)
EU kan komme til å kutte i støtten til palestinsk utdanning. (Illustrasjonsfoto: Ridvan Yumlu-Schiessl/Flickr)
Reagerer på at palestinske skolebøker glorifiserer vold og martyrer.

En komité i Europaparlamentet vil fryse 140 millioner kroner av bistanden til palestinske selvstyremyndigheter i neste års budsjett på grunn av opplæring til hat i skolebøkene. Forslaget skal stemmes over i EU i slutten av oktober.

Hvis budsjettet blir vedtatt vil EU holde tilbake pengene fram til palestinske myndigheter forplikter seg til å reformere skolebøkene og opplæringen.

De 140 millionene tilsvarer fem prosent av den totale bistanden EU gir til palestinerne. EU er den største økonomiske støttespilleren til de palestinske selvstyremyndighetene og en stor bidragsyter til det palestinske utdanningssystemet, skriver nettavisen Times of Israel.

The Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education, eller IMPACT-se som det forkortes, har i en rapport avslørt hvordan palestinske skolebøker for 1. til 12. klasse oppmuntrer barn til å ofre sine liv i religionens navn. «Martyrer» og voldelig motstand hylles.

– Dette er klare bevis på en strategi om å radikalisere unge palestinere, utviklet og implementert av det palestinske utdanningsdepartementet, sa Marcus Sheff, direktør i IMACT-se, da rapporten ble publisert.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart