Bli aktiv for Israel nå!

Stefan Dozzi og Anders Engström fra Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum 2018. (Foto: Bjarte Bjellås)
Stefan Dozzi og Anders Engström fra Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum 2018. (Foto: Bjarte Bjellås)

Vil gjøre Sverige til Europas mest Israel-vennlige land i løpet av få år

Vänskapsförbundet Sverige-Israel har doblet medlemsmassen.

Den svenske Israel-foreningen Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum på Scandic Stavanger Airport søndag 14. oktober. Foreningen har som mål å gjøre Sverige til Europas mest Israel-vennlige land.

– Det er ikke noe vi lykkes med i løpet av en uke, men på lang sikt så tror vi at dette er noe vi kan få til. Vi håper å klare det innen fem til seks år, fortalte generalsekretær Stefan Dozzi og informasjonssjef Anders Engström.

Foreningen har vind i seilene. Siden i fjor har medlemsmassen doblet seg.

– I 2017 var vi 1650 medlemmer. Nå er vi oppe i 3200. Vi er på rett vei. Om noen år er vi forhåpentligvis på høyde med MIFF, forklarte de.

Vänskapsförbundet Sverige-Israel deltok i sommer for første gang på den politiske festivalen Almedalsveckan på Gotland. Der ble de angrepet av medlemmer fra den nazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen».

– Det var en fryktelig opplevelse. Våre venner ble kastet i bakken og noen forsøkte å banke meg opp. Nå må vi tenke på sikkerhet. Derfor har vi kjøpt inn pepperspray og vester. Det er fryktelig, men noe vi må gjøre.

Hele foredraget til Vänskapsförbundet kan dere se i opptak her:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
0

Your Cart