Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Færøyene vil trosse Danmark og åpne representasjonskontor i Jerusalem

Mette Frederiksen, statsminister i Danmark og Jenis av Rana, Færøyenes utenriksminister. (Foto: Socialdemokratiet og Karl R. Lilliendahl, norden.org)
Utenriksminister Jenis av Rana vil ikke bøye av for Danmark.

Koalisjonen som vant valget på Færøyene 31. august vil åpne representasjonskontor i Jerusalem og anerkjenne byen som Israels hovedstad.

– Vi har representasjoner over hele verden, hvorfor kan vi ikke ha en i Israel. Israel er et av de mest utviklede land i verden, særlig innenfor teknologi, sier Jenis av Rana, Færøyenes utenriksminister, til Sermitsiaq.ag.

Den danske regjeringen avviser Færøyenes planer, melder Politiken 14. november. Statsminister Mette Fredriksen har tidligere varslet at hun vil gi Grønland og Færøyene «større albuerom» i utenrikspolitiske spørsmål, men når det gjelder Jerusalem setter hun foten ned.

– Representasjonen må i mine øyne ligge i Tel Aviv, sier Fredriksen.

Når den danske statsministeren får spørsmål om hva som vil skje dersom Færøyene likevel gjennomfører sine planer, svarer hun: «Jeg konkluderer ikke på noe som ikke finner sted.» Hun sier til KVF.fo at alle deler av Kongeriket Danmark må følge den felleseuropeiske linjen når det gjelder Israel-politikken.

Jenis av Rana står likevel fast på planene om representasjonskontor i Jerusalem.

– Vi har søkt om penger til å åpne i september eller oktober 2020. Det er en de-facto anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, sier han til Politikken.

– Befolkningen på Færøyene elsker Israel, sier han. Jenis av Rana forteller om stor støtte for Jerusalem-planene i befolkningen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart