Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israelske El Al skal frakte flere hundre tonn med medisinsk utstyr til Europa

Det israelske flyselskapet El Al skal fly 60 turer med nødhjelp fra Kina til Europa, via Israel. (Foto: El Al)
Det israelske flyselskapet skal fly 60 turer med gods fra Kina til Europa.

Det israelske flyselskapet El Al skal operere 60 flygninger med medisinsk utstyr fra den kinesiske byen Wuhan, via Israel, til flere store europeiske byer. Det melder flyselskapet i en pressemelding, skriver Jerusalem Post.

Flyselskapet vil i utgangspunktet operere med 15 ukentlige lasteflygninger fra Wuhan internasjonale lufthavn til Ben-Gurion lufthavn i Israel, etterfulgt av ni ukentlige flygninger til London, tre til Paris og tre til Frankfurt.

Den internasjonale flyplassen i Wuhan åpnet tidlig i april etter å ha vært stengt i to måneder. Det var i denne regionen koronavirusutbruddet først oppstod. De har overskudd av medisinsk utstyr, som nå fraktes til Europa.

Frakten blir gjennomført med El Als flåte med Dreamliner-fly, som kan frakte rundt 25 tonn hver. Det første flyet lander på Ben-Gurion med medisinske masker og beskyttelsesdrakter mandag, før turen går videre til London.

Det israelske flyselskapet sliter økonomisk som følge av pandemien. Nesten alle av selskapets flere tusen ansatte er permittert. Selskapet har i over åtte uker forhandlet med israelske myndigheter om en statlig lånegaranti på over tre milliarder kroner, men forhandlingene er enda ikke i mål. For å få en slik garanti må El Al trolig kutte inntil 1600 av selskapets 6500 ansatte.

https://www.facebook.com/ELALGlobal/posts/2920774008009972

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart