Hvis Jeremy Corbyn blir valgt til statsminister vil han umiddelbart anerkjenne Palestina. (Foto: Andy Miah/Flickr)
Jeremy Corbyn var tidligere partileder i det britiske Arbeiderpartiet. (Foto: Andy Miah/Flickr)

Corbyn suspendert fra Arbeiderpartiet etter ny bortforklaring av jødehat

Den britiske Likestillings- og menneskerettighetskommisjonen (EHRC) har funnet at Arbeiderpartiet brøt tre lovbestemmelser i tilknytning til antisemittisme i partiet i perioden 2015 til 2020 da Jeremy Corbyn var partileder. I de verste tilfellene kan partiets mangelfulle håndtering av antisemittisme bli sett på som en aksept for antisemittisme, skriver EHRC, ifølge Jerusalem Post. I en 130 siders rapport fant kommisjonen at Arbeiderpartiet hadde politisk innblanding i varselsaker om jødehat, ikke ga tilstrekkelig opplæring til de som behandlet varslene og antisemittisk trakassering.

Etter at rapporten til EHRC ble kjent, innrømmet Corbyn at det finnes antisemittisme i Arbeiderpartiet, «som i resten av samfunnet». Men han skrev også at «omfanget av problemet ble dramatisk overdrevet av politiske årsaker av våre motstandere innenfor og utenfor partiet, i tillegg til av store deler av media».

Det var i etterkant av disse uttalelsene at det britiske Arbeiderpartiet meldte at Corbyn er suspendert.

– Dette er en skammens dag for Labour. Vi har sviktet det jødiske folk, våre medlemmer, våre tilhengere og den britiske offentligheten, sier den nye partilederen Keir Starmer, ifølge NRK.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart