21 år gamle Linoy Ashram sikret gull til Israel i Europamesterskapet i rytmisk gymnastikk. (Foto: European Gymnastics)

Israelsk gymnast ble europamester

Israelske Linoy Ashram vant søndag 29. november gull i Europamesterskapet i rytmisk gymnastikk i Kiev i Ukraina, skriver Times of Israel.

Ashram kom knepent foran sin hviterussiske konkurrent Alina Harnasko og tok allround-tittelen med en poengsum på totalt 100,9. Seieren kom to dager etter at det israelske gymnastikklandslaget tok gull i samme kategori. Kategorien inkluderer forestillinger med ringer, kjegler og baller.

Rytmisk gymnastikk er en av Israels sterkeste idretter. Ashram har vunnet over 20 medaljer de siste årene, mot til sammen tre medaljer til alle andre israelske utøverne gjennom hele historien kombinert. 21-åringen blir derfor sett på som et av landets største gullhåp i sommer-OL i Tokyo, som er utsatt fra 2020 til 2021 som følge av koronapandemien.

Men Ashram er ikke den eneste israelske utøveren som imponerer for tiden. Lørdag vant israelske Peter Paltchik gull i det europeiske judomesterskapet. Paltchik vant over russiske Arman Adamian i under 100 kilo-klassen.

Også tre israelske vindsurfere vant medaljer i Europamesterskapet i vindsurfing, blant annet de to øverste plassen i herreklassen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart