Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Angela Merkel møtte Israels statsminister Naftali Bennett på sitt avskjedsbesøk til Israel 10. oktober 2021. (Foto: GPO)

– Israels sikkerhet vil alltid være en prioritet for Tyskland

Forbundskansler Angela Merkel sier den jødiske statens forhold til Tyskland er rørende.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den avtroppende tyske forbundskansleren Angela Merkel sa Israels sikkerhet vil være «av høyeste prioritet for enhver tysk regjering» under et avskjedsbesøk til den jødiske staten etter nesten 16 år som kansler.

– Etter forbrytelsen mot menneskeheten i Shoaen [Holocaust], har det vært mulig å nullstille og reetablere forholdet, sa Merkel om forholdet til Israel.

Merkel, som møtte Israels statsminister Naftali Bennett før hun besøkte Holocaust-minnesmerket Yad Vashem, ga uttrykk for full tillit til at hennes etterkommer som kansler vil føle seg like forpliktet til Israels sikkerhet.

– Jeg vil bruke denne anledningen til å understreke at Israels sikkerhet alltid være viktig og sentralt for enhver tysk regjering, sa den avtroppende kansleren.

Hun sa videre at det var rørende at Israel hadde valgt å stole på Tyskland etter krigen, men påpekte at «tillit må man alltid gjøre seg fortjent til».

På en pressekonferanse krediterte statsminister Bennett Merkel for å ha jobbet for et enestående bånd mellom de to landene og han beskrev Merkel som «Europas moralske kompass» på grunn av hennes støtte til Israel.

Merkel besøkte Holocaust-minnesmerket Yad Vashem i forbindelse med sitt siste besøk til Israel som kansler. (Foto: GPO)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart