Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Italias nye statsminister: – Jeg vil gjøre alt for å styrke samarbeidet med Israel

Giorgia Meloni. (Foto: Vox España, Wikimedia Commons)
Giorgia Melonis parti Italias brødre og hennes høyrekoalisjon vant valget i Italia. Hva kan det bety for Israel?

Etter alt å dømme blir Giorgia Meloni (45) Italias første kvinnelige statsminister. I valget 25. september vant hennes parti om lag 26 prosent av stemmene og hennes høyrekoalisjon flertall både i deputerkammeret og senatet.

Italias brødre har historiske røtter langt ute på Italias høyreside, men NRK skriver at «partiet hennes kan neppe kalles fascistisk». Meloni «har lenge prøvd å distansere seg selv fra partiets fascistiske historie og varslet at hun vil være en sterk støttespiller av Israel», skriver Times of Israel.

– Vi har lagt fascisme bak oss i historien i flere tiår nå, vi fordømmer kraftfullt at demokratiet ble borte, de forferdelige anti-jødiske lovene og tragedien med andre verdenskrig, sa Meloni i et intervju med Israel Hayom 16. september. Hun sier hennes parti føler slektskap med Tory-partiet i Storbritannia, Republikanerne i USA og Likud i Israel, og lover å lede en «moderne europeisk og vestlig høyreorientert regjering».

– Vi fordømmer nazisme og kommunisme og er sterke motstandere mot en anti-demokratisk utvikling, sa hun i en videouttalelse i august.

Meloni besøkte Israel da hun var statsråd med ansvar for ungdomssaker i Berlucsconi-regjeringen fra 2008 til 2011.

– Å besøke Yad Vashem var en opplevelse som rystet samvittigheten. Jeg kommer helt sikkert tilbake til Israel, forhåpentligvis snart, sier Meloni til Israel Hayom. Hun ønsker at Italia styrker samarbeidet med Israel, ikke minst når det gjelder leveranser av naturgass.

– Israel representerer det eneste fullverdige demokratiet i Midtøsten, og vi forsvarer landets rett til å eksistere og leve i sikkerhet. Jeg mener staten Israels eksistens er livsnødvendig, og Italias brødre vil gjøre alt vi kan for å øke samarbeidet mellom våre land, sier Meloni.

Partilederen mener en av de mest vanlige manifestasjonene av antisemittisme i dag kommer gjennom anti-israelsk propaganda.

Redaktør Eldad Beck i Israel Hayom spør henne om Italia vil flytte ambassaden til Jerusalem.

– Det er en veldig sensitiv sak. Der tror jeg den neste italienske regjeringen, som de foregående, vil samhandle med våre partnere i EU, svare Meloni.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart