Statsminister Ulf Kristersson. (Foto Sveriges Riksdag)

Sverige gjør gigantkutt i bistanden til palestinerne

Avtalen mellom regjeringen og Sverigedemokratene betyr mindre svenske skattepenger til et palestinsk lederskap som nekter forhandlinger, avviser en jødisk stat og gir jihad-opplæring i skolen.

Ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter vil bistandsbeløpet til palestinerne bli redusert med mellom 40 og 60 prosent det neste året. Dermed følger Sverige etter en rekke arabiske land som har kuttet tilsvarende drastisk, eller mer, i bistanden til palestinerne de siste årene.

Helt siden valget i høst har MIFF Sverige gitt informasjon til svenske politikere for å gjøre dem oppmerksom på hvordan bistand til palestinerne blir misbrukt og motarbeider Sveriges mål om en tostatsløsning.

MIFF Sverige har de siste tre månedene lagt fram for Moderaterna, Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna hvordan flertallet av de såkalte frivillige organisasjonene som har mottatt svært store summer i lang tid, har forpurret fredens mål. Nå nylig har MIFF også vist at 36 milliarder svenske kroner er overført til palestinerne, uten at det har gitt palestinerne fremforhandlet fredsavtale eller demokrati.

– Til tross for at Sverige har vært blant de mest generøse med økonomiske bidrag, har ikke palestinerne kommet til forhandlingsbordet, de fortsetter å betale terrordømte lønn etter hvor mange de dreper, barna oppfordres til å bli martyrer og skolen bøker sprer rasistiske fordommer om jøder, sier Anders Bjerkhoel, daglig leder i MIFF Sverige.

– Flere og flere mennesker har innsett at den ekstremt høye bistanden og sterke politiske støtten til palestinerne også har fremmedgjort dem fra velstand og økonomisk uavhengighet. Regjeringens mål om å støtte egen produksjon og handel oppnås ikke med pengesekker til organisasjoner som sprer hat mot Israel, legger han til.

MIFF i Norge er stolte av å ha bidratt til dette paradigmeskiftet i Sverige, og gratulerer Anders Bjerkhoel med den store seieren!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart