Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Sverige gjør gigantkutt i bistanden til palestinerne

Statsminister Ulf Kristersson. (Foto Sveriges Riksdag)
Avtalen mellom regjeringen og Sverigedemokratene betyr mindre svenske skattepenger til et palestinsk lederskap som nekter forhandlinger, avviser en jødisk stat og gir jihad-opplæring i skolen.

Ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter vil bistandsbeløpet til palestinerne bli redusert med mellom 40 og 60 prosent det neste året. Dermed følger Sverige etter en rekke arabiske land som har kuttet tilsvarende drastisk, eller mer, i bistanden til palestinerne de siste årene.

Helt siden valget i høst har MIFF Sverige gitt informasjon til svenske politikere for å gjøre dem oppmerksom på hvordan bistand til palestinerne blir misbrukt og motarbeider Sveriges mål om en tostatsløsning.

MIFF Sverige har de siste tre månedene lagt fram for Moderaterna, Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna hvordan flertallet av de såkalte frivillige organisasjonene som har mottatt svært store summer i lang tid, har forpurret fredens mål. Nå nylig har MIFF også vist at 36 milliarder svenske kroner er overført til palestinerne, uten at det har gitt palestinerne fremforhandlet fredsavtale eller demokrati.

– Til tross for at Sverige har vært blant de mest generøse med økonomiske bidrag, har ikke palestinerne kommet til forhandlingsbordet, de fortsetter å betale terrordømte lønn etter hvor mange de dreper, barna oppfordres til å bli martyrer og skolen bøker sprer rasistiske fordommer om jøder, sier Anders Bjerkhoel, daglig leder i MIFF Sverige.

– Flere og flere mennesker har innsett at den ekstremt høye bistanden og sterke politiske støtten til palestinerne også har fremmedgjort dem fra velstand og økonomisk uavhengighet. Regjeringens mål om å støtte egen produksjon og handel oppnås ikke med pengesekker til organisasjoner som sprer hat mot Israel, legger han til.

MIFF i Norge er stolte av å ha bidratt til dette paradigmeskiftet i Sverige, og gratulerer Anders Bjerkhoel med den store seieren!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart