Ursula von der Leyen (Foto: European Union 2022/Flickr)

– I dag feirer vi 75 år med vennskap mellom Israel og Europa

- Europa og Israel er bundet til å være venner og allierte, sier Europakommisjonens president Ursula von der Leyen.

I dag er det, etter jødisk kalender, 75 år siden Israel ble gjenopprettet som en stat. Europakommisjonens president Ursula von der Leyen har kommet med en flott videohilsen på Twitter, som vi gjengir i sin helhet:

Kjære president Herzog, kjære venner. For 75 år siden ble en drøm oppfylt med Israels uavhengighetsdag. Etter den største tragedien i menneskehetens historie kunne det jødiske folket endelig bygge et hjem i Det lovede landet. I dag feirer vi 75 år med et livskraftig demokrati i hjertet av Midtøsten. 75 år med dynamisme, nyskapning og oppfinnelser. Dere har bokstavlig talt fått ørkenen til å blomstre, som jeg så da jeg besøkte Negev ifjor. I dag feirer vi også 75 år med vennskap mellom Israel og Europa. Vi har mer felles en den geografiske avstanden tilsier: Vår felles kultur, våre verdier og hundretusener av borgere som har dobbelt europeisk og israelsk statsborgerskap har skapt en dyp forbindelse mellom oss. Europa og Israel er bundet til å være venner og allierte. Deres frihet er vår frihet. Gratulerer med fødselsdagen til alle i Israel!

Ursula von der Leyen avsluttet sin hilsen med God fødselsdag! på hebraisk: Yom Huledet Sameach!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart