Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– I dag feirer vi 75 år med vennskap mellom Israel og Europa

Ursula von der Leyen (Foto: European Union 2022/Flickr)
- Europa og Israel er bundet til å være venner og allierte, sier Europakommisjonens president Ursula von der Leyen.

I dag er det, etter jødisk kalender, 75 år siden Israel ble gjenopprettet som en stat. Europakommisjonens president Ursula von der Leyen har kommet med en flott videohilsen på Twitter, som vi gjengir i sin helhet:

Kjære president Herzog, kjære venner. For 75 år siden ble en drøm oppfylt med Israels uavhengighetsdag. Etter den største tragedien i menneskehetens historie kunne det jødiske folket endelig bygge et hjem i Det lovede landet. I dag feirer vi 75 år med et livskraftig demokrati i hjertet av Midtøsten. 75 år med dynamisme, nyskapning og oppfinnelser. Dere har bokstavlig talt fått ørkenen til å blomstre, som jeg så da jeg besøkte Negev ifjor. I dag feirer vi også 75 år med vennskap mellom Israel og Europa. Vi har mer felles en den geografiske avstanden tilsier: Vår felles kultur, våre verdier og hundretusener av borgere som har dobbelt europeisk og israelsk statsborgerskap har skapt en dyp forbindelse mellom oss. Europa og Israel er bundet til å være venner og allierte. Deres frihet er vår frihet. Gratulerer med fødselsdagen til alle i Israel!

Ursula von der Leyen avsluttet sin hilsen med God fødselsdag! på hebraisk: Yom Huledet Sameach!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart