Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk rakettvarsel testes ut i Ukraina

En brannmann utenfor en bygning skadet i et russisk rakettangrep i Ukraina. (Foto: UNDP Ukraine/Flickr)
Systemet gir en tidlig varsling om innkommende raketter, som gir innbyggerne tid til å komme seg i sikkerhet. - Dette vil redde liv, sier ambassadør.

Et israelsk system for tidlig varsling av innkommende raketter testes nå ut i den ukrainske hovedstaden Kyiv, skriver Jerusalem Post.

Det var den forrige israelske regjeringen som lovet Ukraina å hjelpe dem med et slikt varslingssystem, men Ukrainas ambassadør til Israel, Yevgen Kornichuk, sier også statsminister Benjamin Netanyahu har vært personlig involvert for å få sikre en rask gjennomføring av prosjektet.

– Forhåpentligvis vil de snart bli ferdige med systemet, så vi kan kopiere det til alle store byer. Den ukrainske regjeringen kontrollerer seks byer med over en million innbyggere og vi vil definitivt bruke den israelske teknologien til å redde menneskeliv, sier ambassadøren.

Varslingssystemet fungerer slik at det identifiserer raketter av alle slag og beregner nedslagsfeltet. Det gjør at systemet med stor nøyaktighet kan advare områdene som er i fare. Systemet kalkulerer også hvor mye tid innbyggerne i det aktuelle området har til å komme seg i sikkerhet.

Innbyggerne i nærheten av nedslagsfeltet kan bli advart gjennom sirener, alarmer på telefonen og meldinger på TV og radio. Det er det israelske forsvarets hjemmefrontkommando som leder pilotprosjektet.

Israel har i lang tid hatt et lignende system i byer og tettsteder i nærheten av Gazastripen, et system kjent som «Red Color».

– Dette er veldig viktig for vår sivile og militære infrastruktur. Det er utstyr som vil gjøre at vi kan redde menneskeliv, sier Kornichuk.

I tillegg til varslingssystemet for innkommende raketter og missiler hjelper Israel også Ukraina med minerydding. Kornichuk sier at de i løpet av de siste seks månedene har frigjort territorier som til sammen er dobbelt så store som Israel, områder som er fulle av russiske miner.

Ukraina er nå avhengig av utstyr, spesielt roboter, til å fjerne minene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart