Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Mann og datter arrestert for finansiering av Hamas – koblingen til konferansen i Malmø virker sterk

Bilder fra den palestinske konferansen i Malmø viste barn med Hamas-logoen på brystet. (Montasje: MIFF Sverige)
Kan det være lederen for konferansen i Malmø som nå er arrestert for finansiering av Hamas?

I forrige uke ble en 55 år gammel mann og hans 25 år gamle datter arrestert mistenkt for å finansiere Hamas. Nederlandske påtalemyndigheter mener arrestantene har overført over 64 millioner kroner til organisasjoner som er knyttet til terrorgruppen, melder nederlandsk kringkastingsstiftelse (NOS). Arrestasjonen ble kunngjort mandag 26. juni, og de siktede er fortsatt i varetekt.

Nederlandsk politi gjorde store beslag av kontanter da de gjennomsøkte et bolighus i Ledschendam i Haag og et forretningslokale i Rotterdam. Det er også tatt beslag i en bankbeholdning på omkring 8,8 millioner kroner, ifølge NOS.

«Det blir antatt at den arresterte mannen og hans datter er involvert i en organisasjon som finansierer Hamas,» skriver NOS.

MIFF kjenner ikke sikkert identiteten til de arresterte i Nederland, men det er svært mye i omtalen til NOS som minner om en gammel kjenning – Amin Abu Rashed (alternativ skrivemåte: Rashid). Senest i mai 2023 var Abu Rashed en hovedmann bak en palestinsk konferanse i Malmö. Etter at MIFF satte kritisk søkelys på konferansens Hamas-agenda, valgte en rekke svenske riksdagsmedlemmer å trekke seg som deltakere. Riksdagsmedlemmet Jamal El-Haj valgte å stille opp, men har siden fått sterk kritikk for dette. 22. juni påpekte den svenske terroreksperten Magnus Ranstorp en rekke koblinger mellom Rashed og Hamas i en artikkel i Svenska Dagbladet. Senest 26. juni var Judiska Ungdomsförbundet i Sverige og Judiska Centralrådet i møte med ledelsen i Socialdemokraterna for å presse fram en sterkere reaksjon mot El-Haj.

Ut fra hva MIFF kan legge sammen fra åpne kilder, kan mye på at det er El-Hajs venn fra Malmö-konferansen som er arrestert i Nederland for finansiering av en terrororganisasjon.

  • Abu Rashed feiret sin 55-årsdag i oktober 2022.
  • Ifølge Rahids Facebook-konto bor han i Haag. Ledschendam er en bydel i Haag.
  • Rashed har en datter, Israa, som feiret 25-årsdag i mai 2023.
  • Som sin far, har også Israa uttrykt offentlig at hun er «stolt av Hamas».
  • Nederlandsk politi nevner en nederlandsk organisasjon som blir brukt til finansiering av Hamas. Rashed leder Stichting Israa med kontorer i Rotterdam.
  • Rashed gjør vanligvis hyppige oppdateringer på sine Facebook og Twitter-profiler, men de er ikke oppdatert etter 21. juni. Ifølge nederlandsk politi skjedde arrestasjonen 22. juni.

Israa Charitable Foundation er del av et nettverk som blir kalt «Det godes union», men som amerikanske myndigheter i 2008 påpekte er en finanseringskilde for Hamas.

Rashed er avbildet sammen med Hamas-leder Imail Haniyeh. I 2013 ble Rashed erklært som en representant for Hamas i Europa av israelske myndigheter.

Rashed var tidligere tilknyttet Al Aqsa-foundation, som sikkerhetspolitiet i Nederland erklærte som en front for Hamas og erklærte ulovlig i 2003. Senest i 2017 var han involvert i en demonstrasjon i Nederland hvor det skal ha blitt ropt arabiske oppfordringer til å drepe jøder.

Etter konferansen i Malmæ siste helg i mai kunne MIFF avsløre at barn opptrådte på scenen med Hamas-logoen på brystet. En tilvarende konferanse ble avholdt i Malmø i 2006. Den gang talte Hamas-leder Ismail Haniyeh til deltakerne via videolenke.

Før konferansen i 2019, påpekte MIFF at European Palestinians Conference har en Hamas-agenda. Dette ble gjentatt av den danske politikeren Mogens Lykketoft da han tale på konferansen. Da fikk han applaus. Lykketoft sa videre at han ikke var der for å gi støtte til Hamas. Da fikk han ingen applaus.

Lykketoft fortalte tilhørerne at det ryktes at han går inn for Israels utslettelse. Da kom applausen. Da Lykketoft tok avstand fra dette, og understreket at han støtter Israels rett til å eksistere, var det stille i salen, rapporterte MIFF Danmark.

Oppdatering 28. juni

– I henhold til loven i Nederland, kan ikke navnet til de som er blitt arrestert offentliggjøres uten at de blir dømt, og da blir bare fornavnet frigitt. Men alle vet hvem det er. Det er Amin Abu Rashed og hans datter Israa, sier en kilde i Nederland til JNS.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart