Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

«Operasjon-Hurricane» var en av de største noensinne

Eden Golan under en øvelse i Malmø før Eurovision. (Foto: EBU)
Israel brukte store ressurser på å beskytte Eden Golan i Sverige.

Israelske Eden Golan endte på femteplass i Eurovision i Malmø i Sverige med låten «Hurricane», etter å ha fått nest mest stemmer fra folket. Ingen andre land fikk flere 12-poengere av folkestemmene enn Israel i finalen.

På grunn av en langvarig kampanje mot Israels deltakelse og trusler mot den israelske delegasjonen, var sikkerheten rundt Golan svært høy under oppholdet i Malmø. Nå avslører den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet detaljer rundt sikkerheten.

Operasjonen med å beskytte den israelske delegasjonen fikk navnet «Operasjon-Hurricane», etter navnet på låten som representerte Israel.

Uansett hvor Golan beveget seg i Malmø var hun omgitt av topptrente agenter. De stod også tett til scenen da hun opptrådte under sangkonkurransen.

– Det var en utfordrende sikkerhetsoperasjon som krevde mye oppfinnsomhet, kreativitet og samarbeid med svenske myndigheter, sier en en person fra sikkerhetstjenesten til den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Shin Bet har alltid ansvaret med å beskytte den israelske delegasjonen når de deltar i Eurovision, men årets sikkerhetsopplegg var større enn noen gang. Shin Bet-sjef Ronen Bar besøkte selv Malmø en uke før Eurovision.

Det var en av de største og mest komplekse operasjonene den israelske sikkerhetstjenesten noen gang har vært involvert i.

Også svenske myndigheter deltok i sikkerhetsapparatet, blant annet med å utplassere skarpskyttere på takene for å beskytte Golan.

– Å sørge for sikkerheten til den israelske delegasjonen under krigstid var en seier for Eden og for hele landet. Til tross for truslene, protestene og den anspente atmosfæren, så gikk operasjonen så godt den kunne, sier en i sikkerhetstjenesten.

Flere titalls menn og kvinner fra Shin Bets VIP-enhet deltok i sikkerhetsarbeidet. Sikkerhetstjenesten sier de beskyttet Golan døgnet rundt.

– Vi gjorde alt vi kunne for at Eden kunne representere staten Israel med stolthet og verdighet, uttaler den israelske sikkerhetstjenesten.

Agenter fra Shin Bet beskytter den israelske delegasjonen, også blant de andre deltakerne. (Foto: Shin Bet)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart