Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Jødiske flyktninger kan ikke bli ignorert

De palestinske flyktningene har en sentral rolle i Midtøsten-konflikten. Nå ønsker israelske politikere også å sette fokus på jødiske flyktninger fra arabiske land.

Over 850.000 jøder flyktet fra arabiske land i Midtøsten og Nord-Afrika i årene like før og etter at Israel ble opprettet i 1948. Svært mange ble jaget ut av landet og eiendommene deres overtatt av arabere. Mye verdifull eiendom måtte etterlates, ofte på grunn av konfiskeringer av de arabiske statsmyndighetene.

Jødenes flukt fra arabiske land

Nå ønsker en gruppe Knesset-politikere å få vedtatt en lov som vil binde israelske regjeringer til å kreve erstatning for de jødiske flyktningene fra arabiske land i framtidige fredsforhandlinger. Forslaget ble fremmet allerede for et år siden, men nå i januar fikk den gjennomslag i den første av tre voteringer i Knesset.

I 2008 gjorde Representantenes hus i Washington et liknende vedtak, da de bandt den amerikanske administrasjonen til ikke å omtale palestinske flyktninger uten også å omtale jødiske flyktninger fra arabiske land.

Rettferdighet
Tidligere justisminister i Canada, Irwin Cotler, er en stor tilhenger av det israelske lovforslaget og var også til stede under den første voteringen i Knesset.

– Vi snakker ikke bare om kompensasjon og oppreisning. Vi snakker om rettferdighet for jøder fra arabiske land. Vi snakker om, blant annet, å korrigere rettferdighets- og fredshistorien de siste 62 årene, hvor spørsmålet om jøder fra arabiske land ikke har vært en del av bildet, sa Cotler.

– Det har vært over 160 FN-resolusjoner om flyktningproblemet. Alle disse tok for seg det palestinske flyktningproblemet alene, påpeker politikeren.

Rettigheter
Rubi Rivlin, ordstyrer i Knesset, mener det israelske lovforslaget er en god motvekt mot palestinernes såkalte «rett til å vende tilbake».

Det synes også den amerikanske politikeren Eliot Engel fra Demokratene.

– Araberne bruker de palestinske flyktningene som et politisk pressmiddel, slik de har gjort i 50 år. De ønsker at de skal ha det elendig. De ønsker at de skal lide, og så legge skylden på jødene. Fakta er at ansvaret ligger på de arabiske statene, sa Engel.

Lederen for Den internasjonale organisasjonen for egyptiske jøder, Levana Shamir, uttrykker glede over det nye lovforslaget.

– Endelig, etter 62 år, aksepterer Knesset en lov som anerkjenner våre rettigheter. Jeg er bare lei meg for at ikke min far fikk det privilegium å oppleve dette. Han kjempet for dette og etter at han døde tok jeg saken i mine egne hender, sa Shamir.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart