Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Abbas krever byggestans og løslatelse av flere fanger

Mahmoud Abbas hyllet nazi-støttespilleren Hajj Muhammad Amin Al-Husseini i sin tv-sendte tale under Fatah-jubileet i januar 2013.
Mahmoud Abbas hyllet nazi-støttespilleren Hajj Muhammad Amin Al-Husseini i sin tv-sendte tale under Fatah-jubileet i januar 2013.
PA-president Mahmoud Abbas setter betingelser for å fortsette forhandlinger med Israel etter at den avtalte forhandlingsperioden løper ut 29. april. - Det er uaktuelt, svarer Yuval Steinitz i den israelske regjeringen.

Mandag 3. mars hadde PA-president Mahmoud Abbas besøk av det israelske Knesset-medlemmet Zehava Gal-On, leder av det venstreorienterte partiet Meretz.

– Den eneste sjansen for at vi vil gå med på å utvide perioden for forhandlinger [etter 29. april] er om Netanyahu erklærer en byggestans og løslater mer fanger, sa Abbas, ifølge Jerusalem Post.

Abbas kom med dette signalet samme dag som Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte USAs president Barack Obama i Det hvite hus. Abbas skal etter planen komme til Det hvite hus 17. mars.

I samtalen med Gal-On avviste Abbas at han krever «rett til å vende tilbake» for fem millioner palestinere.

– Jeg ønsker ikke å ødelegge Israel og ingen flyktninger vil vende tilbake til Israel uten at Israel tillater det, sa han.

– Jeg forventer at Israel bestemmer seg for et tall for antall flyktninger de vil integrere hvert år, la han til. Kravet om «rett til å vende tilbake» har tidligere veltet forhandlinger mellom Israel og palestinerne.

 

Avviser byggestans

Yuval Steinitz, statsråd i Netanyahus regjering, avviser kravene som Abbas kommer med for å forlenge forhandlingene.

– Det er uaktuelt, sier Steinitz til Israel Radio.

Steinitz, som er med statsministeren på hans besøk i USA, sier Israel får stor forståelse for sin posisjon i forhandlingene fra lederne i den amerikanske Kongressen.

– Lederne både i Senatet og Representantenes hus forstår at hovedhindringen for fred er at palestinerne avviser det jødiske folkets rett til deres egen stat, sier Steinitz.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart