Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israel vil ta imot hundre foreldreløse barn fra Syria

Israel gi 100 foreldreløse barn fra Syria opphold i landet. (Foto: Andrew McConnell/Flickr)
Israel gi 100 foreldreløse barn fra Syria opphold i landet. (Foto: Andrew McConnell/Flickr)
Barna skal integreres inn i israelsk-arabiske familier og vil få permanent opphold etter fire år.

Israel kommer til å innvilge hundre foreldreløse barn fra Syria flyktningstatus i landet. Det vedtok innenriksminister Aryeh Deri onsdag, skriver The Times of Israel. Ifølge israelske Kanal 10 får barna først midlertidig opphold, før oppholdstillatelsen blir gjort permanent etter fire år. Dermed får de muligheten til å bo i Israel resten av livet.

Israelsk-arabiske familier skal bistå med å integrere de syriske flyktningene inn i det israelske samfunnet. Også nære gjenlevende familiemedlemmer til de foreldreløse barna kan ende opp med flyktningestatus. Israel skal samarbeide med internasjonale organisasjoner for å bringe barna til landet.

Syria og Israel har vært i åpen konflikt siden landet ble opprettet i 1948, og tre ganger har det vært konvensjonell krigføring med nabolandet i nord.

George Deek, tidligere nestleder ved Israels ambassade i Oslo, er selv israelsk araber. Han kommenterte avgjørelsen med denne meldingen på Twitter:

Den syriske borgerkrigen har nå rast i snart fem år og skal ha kostet nesten en halv million mennesker livet, i tillegg til å ha fordrevet flere millioner mennesker fra sine hjem. Den israelske regjeringen har stilt seg nøytrale i den komplekse konflikten, men har gitt begrensede svar når kamphandlinger har beveget seg inn på israelsk område på Golan og stanset forsøk på å smugle avanserte våpen inn til Hizbollah i Libanon.

Israel har behandlet flere tusen som har blitt skadet i konflikten, mange av dem kvinner og barn. I tillegg har den israelske hæren og frivillige organisasjoner bidratt med nødhjelp til sivilbefolkningen i det krigsherjede landet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart