UNIFIL-styrke oppdaget våpenlast, men ble truet bort av Hizbollah

I en rapport fra FNs generalsekretær Ban Ki-Moon blir det for første gang offisielt bekreftet at UNIFIL har stått overfor væpnede Hizbollah-menn sør for Litani-elven i Sør-Libanon. De internasjonale styrkene oppdaget en lastebil med våpen og ammunisjon, men trakk seg tilbake da de ble møtt av væpnede Hizbollah-menn som truet dem med våpen på kloss hold, forteller en israelske regjeringskilde til Ha’aretz. FN-rapporten sier hendelsen fant sted natten mellom 30. og 31. mars. – Dette alvorlige bruddet på FN-resolusjonen er årsak til bekymring, heter det i rapporten fra generalsekretæren. Resolusjon 1701 forbyr Hizbollah å operere sør for Litani-elven. Hendelsen ble ikke rapportert i media.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart