Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israeleren David Scharia skal hjelpe medlemmene i Sikkerhetsrådet å bekjempe terror. Bildet viser Sikkerhetsrådets plenumsal i FN-bygningen i Washington. (Foto: Wikipedia)
Israeleren David Scharia skal hjelpe medlemmene i Sikkerhetsrådet å bekjempe terror. Bildet viser Sikkerhetsrådets plenumsal i FN-bygningen i Washington. (Foto: Wikipedia)

Første israeler med toppjobb i FN

David Scharia skal arbeide som juridisk koordinator for Counter-Terrorism Committee Executive Directorate (CTED), som er Sikkerhetsrådets anti-terrorgruppe.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

For første gang i Israels historie har en av landets statsborgere fått en toppstilling i FN-systemet, opplyser Yedioth Aharonoth. Scharia vil ha et team på tolv mann under seg, som skal gi råd til medlemslandene i FNs Sikkerhetsråd om hvordan de kan bekjempe terror.

– Jeg er veldig stolt over å ønske en svært talentfull israeler inn i FNs øverste rekker. En av mine viktigste oppgaver er å bringe flere skarpe hjerner fra Det hellige land inn i FNs haller, hvor israelere lenge har vært underrepresentert, mener Israels FN-ambassadør Ron Prosor.

I seks år har Scharia, 41, arbeidet som en av de tolv juridiske ekspertene i CTED. I Israel har han tidligere arbeidet for påtalemyndigheten og ledet en avdeling for terroretterforskning i justisdepartementet. I tillegg har han ledet antiterrorkomiteen som styres av den til enhver tid sittende regjering.

I dag er kun 124 av 44.000 FN-ansatte israelere, hvorav Scharia er den eneste med en toppstilling.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart