Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Iran vil ikke bry seg om menneskerettigheter

Yousef Sanei. (Foto: Skjermdump fra tv-sending)
Yousef Sanei. (Foto: Skjermdump fra tv-sending)
Irans ayatollah Yousef Sanei sier at landet ikke bør oppføre seg "som konflikthissere og framprovosere krig". Men dersom Israel angriper, vil ikke Iran bry seg om menneskerettigheter i sitt svar.

Sanei er en av de fremste åndelige lederne i Iran. Han advarer landet mot å provosere fram en krig med Israel og mener «sionistregimet» heller bør bekjempes på diplomatisk vis.

– Vi må gjøre alt vi kan for å forhindre et sionistangrep på Iran. For når det skjer vil Iran bli hardt rammet, selv om sionistregimet vil bli rammet enda mer. Måtte Allah forby oss å oppføre oss som konflikthissere og framprovosere krig. Denne nasjonen opplever for øyeblikket en svært spesiell situasjon. Det viktigste vi kan gjøre er å stilne sionistregimet med våre tanker, penner, korrekt framtreden og korrekte handlinger, mener Sanei.

Ayatollahen advarte iranerne fredag om at landet deres vil bli svært hardt rammet, dersom israelerne velger å gå til preventivt angrep mot landets atomprogram. Men han advarer i tillegg  Israel og sier at på tross av sin tilslutning til menneskerettigheter, vil verken han eller noen andre i Iran respektere disse hvis de er i krig med israelerne.

– Erfaringen deres vil bli så grusom at de ikke kommer til å reise seg igjen etter det. For i dette tilfellet vil vi ikke bry oss om menneskerettigheter, sa han.

Oppgraderte raketter
President Mahmoud Ahmadinejad offentliggjorde mandag at landet har oppgradert sine kortdistanseraketter Fateh-110. Militæret skal ha gjennomført vellykkede prøveoppskytninger av raketten, som også har vært oppgradert en gang tidligere. Fateh-110 har etter oppgraderingen lenger rekkevidde og kan treffe spesifikke mål innenfor 300 kilometer.

Landets forsvarsminister Ahmad Vahidi kunngjorde også at Iran innen mars 2013 vil starte produksjonen av egenproduserte jagerfly.

Vil angripe før presidentvalget
Israelske Kanal 10  hevdet mandag at statsminister Benjamin Netanyahu «er fast bestemt på å angripe Iran før det amerikanske valget». Årsaken skal være at sanksjonene mot landet ikke ser ut til å stanse eller forsinke atomprogrammet. Russland setter i tillegg kjepper i hjulene for utvidede sanksjonsforslag fra Vesten i FNs Sikkerhetsråd.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart