Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Granater slo ned på Golan-høyden

Illustrasjon: U.S. Army
Illustrasjon: U.S. Army
En rekke granater slo ned i grenseområdet mellom Syria og Israel helt nord på Golan-høyden tirsdag morgen. Granatene ble avfyrt av den syriske hæren mot den syriske landsbyen Jubata Al Khashab.

Hendelsen inntraff rundt klokken 7:00 lokal tid. Granatene slo ned i et åpent område i nærheten av grensegjerdet, melder IDF. Det er uklart hvor mange granater som har falt ned på israelsk side, men nettstedet ynetnews.com har et bilde som tilsynelatende viser en israelsk mann på et av nedslagsstedene. For første gang har den syriske borgerkrigen kommet over grensen til Israel, skrier Jerusalem Post.

De israelske forsvarsstyrkene tror ikke granatene var rettet som et angrep mot Israel. Styrker lojale mot Bashar Assad-regimet har etter alt og dømme avfyrt granatene mot det de ser på som opprørere i landsbyen Jubata Al Khashab. IDF fortsetter å etterforske hendelsen.

Mens kampene i Syria har pågått det siste året, har Israel ved en rekke anledninger uttrykt bekymring for at kampene flytter seg i nærheten av Golan-høyden. En IDF-kilde sier til Ha’aretz at neste gang opprørere og regjeringsstyrker braker sammen i området, kan rakettene havne på israelsk side av grensen. Derfor forbereder soldatene seg på et slikt scenario.

Israel har nå sendt en klage til FN-styrkene som overvåker grensen, for å forhindre at Israel skal slippe å bli offer for urolighetene i nabolandet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart