Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

FN-styrker forlater Golan-høydene

Polske UNDOF-soldater (Foto: MATEUS_27:24&25, flickr.com)
Polske UNDOF-soldater (Foto: MATEUS_27:24&25, flickr.com)
Kidnapping av FN-soldater gjør at deler av UNDOF-styrkene i grenseområdet mot Syria velger å trekke seg ut fra området de har overvåket siden 1974.

FNs fredsbevarende UNDOF-styrker frykter flere kidnappinger av den typen som skjedde sist uke, da 21 filippinske soldater ble holdt fanget i fire dager av lokale opprørsstyrker i Syria.

Siden 1974 har UNDOF-styrkene vært plassert i buffersonen mellom den israelske og den syriske delen av Golan-høydene. I uoverskuelig framtid vil deres aktivitet i området være svært begrenset. Kun et fåtall soldater blir værende igjen på enkelte observasjonsposter, melder Times of Israel.

De fleste landene som har bidratt med soldater til UNDOF har de siste dagene trukket dem tilbake, deriblant Canada, Kroatia og Japan. De frykter at soldatene blir ufrivillig innblandet i kampene som pågår på syrisk side av grensen. Kun Østerrike, India og Filippinene har fortsatt sin innsats.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart