Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel avviser FN-rapport

Opprør i Bil'in i 2011. (Illustrasjon: IDF)
Opprør i Bil'in i 2011. (Illustrasjon: IDF)
Israel mishandler palestinske mindreårige på Vestbredden, ifølge en ny FN-rapport. Utenriksdepartementet avviser den som useriøs.

FN-rådet for barns rettigheter har publisert en rapport om situasjonen for mindreårige palestinere. Israel blir anklaget for å «mishandle» barn på Vestbredden, IDF for å praktisere tortur mot dem og for å nekte dem grunnleggende menneskerettigheter i fengsel.

– Vi uttrykker vår dypeste bekymring over den torturen og mishandlingen av palestinske barn som arresteres, straffeforfølges og blir holdt igjen av militæret og politiet, påstår rapporten.

IDF og israelsk politi skal «systematisk» ta i bruk «fysisk og psykisk vold, ydmykelser, ansiktshetter» når de arresterer barn midt på natten, hevdes det. Den anklager også soldater for å bruke palestinske barn som skjold i ulike situasjoner.

Utenriksdepartementets talsmann, Yigal Palmor, avviser rapporten som useriøst, særlig siden Israel ikke har blitt konsultert underveis.

– [Den ble] forfattet uten noen form for konsultasjon med oss, uten noe etterforskningsarbeid og uten å be om våre innspill. Det er åpenbart at dette ikke er en rapport som forsøker å forbedre verdier eller fangenes kår. Den er der bare for å lage bråk, så slik vil vi også behandle den, forklarer han til Times of Israel.

Palmor henviser til en rapport fra UNICEF om det samme temaet fra mars, som Israel umiddelbart omfavnet. Israelske myndigheter ble både kraftig kritisert og hyllet, etter å ha vært delaktig med sin side av saken underveis.

– Vi var partnere i arbeidet med den rapporten, fortsetter han.

– Det er synd at en FN-rapport brukes til simpel undergraving […] vi kommer til å ignorere denne bakgrunnsstøyen og fortsette arbeidet med seriøse organisasjoner som sørger for faktiske forbedringer. Som ikke ønsker bare å skape overskrifter og undergrave Israel.

Ingen av de to rapportene tar for seg mishandling av palestinske barn fra PA-myndighetenes side.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart