Et stort flertall av jødene i Israel støtter militær alenegang mot Iran dersom det blir nødvendig. (Kilde: Meningsmåling fra Israel Hayom/ New Wave Research)
Et stort flertall av jødene i Israel støtter militær alenegang mot Iran dersom det blir nødvendig. (Kilde: Meningsmåling fra Israel Hayom/ New Wave Research)

To av tre israelske jøder støtter alenegang mot Iran

Dersom statsminister Benjamin Netanyahu på et tidspunkt ser seg nødt til å gå på et israelsk alenetokt mot Irans atomprogram, har han 65,6 prosent av landets jøder i ryggen.

Tallene kommer fram i en ny undersøkelse fra Israel Hayom og New Wave Research. To tredjedeler av Israels jødiske befolkning mener en soloaksjon mot Irans atomprogram, selv uten støtte fra det internasjonale samfunnet, er det rette å gjøre om det blir nødvendig. Kun 21,8 prosent er imot, mens 12,5 prosent svarer at de ikke har noen mening.

På spørsmål om hva de synes om statsminister Benjamin Netanyahus tale til FNs generalforsamling, der han nok en gang lovet at Israel vil stå alene mot Iran om nødvendig, svarte 51,4 prosent at de syntes den var «god». 37,7 prosent hadde ingen formening, mens 10,9 prosent synes ikke den var noe bra.

Den store brorparten deler også Netanyahus skepsis til om atomforhandlingene med Iran vil føre noe godt med seg. Hele 84 prosent av de spurte israelske jødene tror ikke at samtalene vil føre til at Iran forlater sitt atomvåpenprogram. 6,6 prosent er uenig.

Med finansminister Yair Lapids raskt dalende popularitet i israelsk politikk, er Netanyahu igjen den mest populære statsministerkandidaten. Hele 52,7 prosent mener han er mest kvalifisert, mens opposisjons- og Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich på andreplass kun får 8,2 prosent. Lapid på sin side havner sist med 2,9 prosent. 22,1 prosent har ingen formening.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart