Søk
Med Israel for freds standtelt på Karl Johan i Oslo lørdag 25. januar 2014. (Foto: Atle Hansen, MIFF)
Med Israel for freds standtelt på Karl Johan i Oslo lørdag 25. januar 2014. (Foto: Atle Hansen, MIFF)

Hvorfor i all verden støtte Israel?

Av alle FNs 193 medlemsland, hvorfor i all verden støtte Israel? Les innledning til MIFFs nye artikkelserie Hvorfor støtte Israel?

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Av alle FNs 193 medlemsland, hvorfor i all verden støtte Israel? Da Israel ble tatt opp som medlem av FN i 1949 hadde organisasjonen 59 medlemmer. Det finnes 134 land i verden som har vært medlem av FN kortere tid enn Israel, så hvorfor støtte akkurat en veletablert stat som Israel?

Hvorfor norske støtteorganisasjoner for Israel? Er det ikke viktigere å danne norske støtteorganisasjoner for ferske land som Timor (2002), Montenegro (2006) eller Sør-Sudan (2011) enn et land som har vært med i FN nesten helt fra begynnelsen?

Hvorfor i all verden støtte Israel? Landet er jo en stor suksess, som ser ut til å klare seg utmerket på egenhånd. På FNs Human Development Index (HDI) for 2012 kommer Israel på 16. plass i rangering av levekår i alle verdens land, foran europeiske land som Belgia, Østerrike, Frankrike og Finland. Israelerne kan skryte av å ha det høyeste antallet nystartede high-tech bedrifter per innbygger og relativt sett det høyeste antallet universitetsutdannede. Israel klarer seg godt selv, de trenger ikke noen særskilt norsk støtte, hevder mange. I tillegg har du dem som roper om boikott og det som verre er. Fra 2009 til 2012, under den rødgrønne regjeringen, hadde vi til og med en statssekretær i Utenriksdepartementet som ett år før utnevnelsen hadde drømt offentlig om at at FN skulle «sende presisjonsstyrte raketter mot utvalgte israelske mål«.

Men en stor andel nordmenn tenker annerledes. De mener Israel fortjener en særskilt støtte fra dem individuelt, fra organisasjoner og partier som de er med i og fra Norge som stat. Ifølge tall som avisen Dagen har hentet inn, samler Israel-relaterte organisasjoner inn over 60 millioner kroner årlig i Norge.

I 2012 kom HL-senterets rapport om antisemittisme i Norge. Her kom det også noen tall for nordmenns forhold til Israel. Presentert med påstanden: «Staten Israel fortjener spesiell støtte», svarer 3 prosent at dette «stemmer helt», 10 prosent at dette «stemmer nokså godt». Vi antar at personer som deler syn med disse 13 prosentene av Norges befolkning er overrepresentert som lesere av Miff.no. Det er disse som har bidratt til MIFFs sterke medlemsvekst de siste årene.

Blant de som støtter Israel, er det mange ulike begrunnelser for hvorfor staten Israel fortjener spesiell støtte. Noen av disse skal vi se på i en ny artikkelserie på MIFF. De første artiklene er hentet fra manuset til foredraget Hvorfor i all verden støtte Israel? av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

  • Hva er din motivasjon til å støtte Israel? Skriv i kommentarfeltet!

 

Se foredraget Hvorfor i all verden støtte Israel? av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GbFLUiGktEM[/youtube]


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart