Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Khamenei: – Israel vil opphøre innen 25 år

Skjermdump fra Twitter.
Skjermdump fra Twitter.
Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei twitrer nye trusler mot ”zionist-regimet” (Israel) og ”den store Satan” (USA).

Onsdag erklærte den øverste lederen for regimet i Iran at Israel har mindre enn 25 år igjen å eksistere. I en serie Twitter-meldinger gir Ayatollah Ali Khamenei uttrykk for sitt syn på atomavtalen landet hans inngikk med USA og fem andre verdensmakter i sommer.

Avtalen gir Iran frihet fra en rekke internasjonale økonomiske sanksjoner i bytte mot løfter om reduksjoner i regimets atomprogram.

 

Ser lenger fram enn atomavtalen

Atomavtalen vekker dyp bekymring i Israel, av blant annet de 16 grunnene som avisredaktør David Horovitz lister opp i en lederartikkel. Iran har ikke vært åpne med FNs atominspektører i en slik grad at de kan gå god for at atomprogrammet er fredelig. I løpet av forhandlingsperioden har de trappet opp støtten til terrororganisasjonene Hamas og Hizbollah, inngått avtale om våpeninnkjøp fra Russland, planlagt på forhånd å bryte vilkårene i atomavtalen, premiert Holocaust-karikaturer med statlige midler, utviklet langdistanseraketter som kan bære atomstridshoder og nå mål i Europa og sprengt en modell av et amerikansk krigsskip under en militærøvelse, for å nevne noe.

Det er en kjensgjerning at atomavtalen ikke innebærer en avvikling av Irans kapasitet til å produsere atomvåpen, men en reduksjon, som skal forlenge den påkrevde produksjonsperioden slik at det vil ta noen flere måneder enn i dag fra den dagen regimet bestemmer seg for å produsere et atomstridshode, til et slikt våpen kan være ferdig fra fabrikken. I vår innrømmet USAs president Barack Obama i et intervju at avtalen han har gått inn for kun ville sikre verdenssamfunnet mot iranske atomvåpen de neste 13 til 15 årene.

Her kan du lese hele MIFFs dekning av Iran og atomforhandlingene.

Nå gir Ayatollah Khamenei den amerikanske presidenten rett i den innrømmelsen. Israel har mindre enn 25 år igjen å eksistere, truer ayatollahen. Og det er uaktuelt å forhandle med ”den store Satan” USA om noe som helst annet enn atomavtalen som nå er inngått.

 

Proklamerer mål om utslettelse av Israel

I Twitter-meldingene som ble lagt ut onsdag 9. september er Khamenei klar på sine mål om å utslette Israel, støtte terror mot Israel inntil det skjer, og avvise alle nye forhandlingsinitiativer fra USA.

Onsdagens meldinger på ayatollahens egen offisielle Twitter-konto begynner med et bilde av Khamenei bakfra, der han vinker til en folkemengde. Bildet følges av teksten: ”Tusenvis av mennesker fra alle slags bakgrunner har nettopp møtt revolusjonens leder.”

I den neste meldingen begynner han å lange ut mot USA: ”Revolusjonslederen sier til besøkende: Amerikanske representanter skjuler ikke hatet sitt. Den ene smiler mens den andre ratifiserer handlinger mot Iran.”

Han fortsetter: ”Amerikanske myndigheter ønsker forhandlinger med Iran. Forhandlinger er et middel for infiltrasjon og for å påtvinge oss deres vilje.”

I den påfølgende meldingen blir han enda klarere i sin tale: ”Vi tillot forhandlinger med USA, kun om atomprogrammet, av spesielle grunner. På andre områder har vil ikke, og vi vil heller ikke, tillate forhandlinger med USA.”

Så kommer trusselen mot Israel: ”Etter forhandlingene sa de i zionist-regimet at de ikke behøvde å bekymre seg mer for Iran de neste 25 årene. Jeg sier: For det første vil dere ikke se 25 år til. Så sant Gud vil, vil det ikke være noe zionist-regime om 25 år. For det andre så vil den kjempende, heroiske og jihadistiske moralen sørge for at det inntil da ikke blir noen fred å finne for zionister.”

Etterpå kobler han inn USAs velbrukte iranske tilnavn ”den store Satan”: ”Khomeini uttalte at USA er ”den store Satan”. Noen insisterer på å framstille denne store Satan som en engel”, twitret han, og fortsatte:

”Den iranske nasjonen har utvist denne store Satan, vi har forbudt dem å ha direkte tilgang, og nå må vi også forby dem å ha indirekte tilgang og infiltrasjon.”

Den siste av onsdagens Twitter-meldinger lyder: ”Vi ville gå med på å forhandle og inngå avtaler på ulike nivåer med statlige, etniske og religiøse grupper fra alle land unntatt ”den store Satan”.”

Det er bare noen dager siden Irans forsvarsminister også brukte tilnavnet ”den store Satan” om USA.

Khamenei har også tidligere twitret om utslettelse av Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart