Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

FN-soldater på Golan-høydene, (Illustrasjonsfoto: Irish Defence Forces / Flickr.com)
FN-soldater på Golan-høydene, (Illustrasjonsfoto: Irish Defence Forces / Flickr.com)

FN-styrker vender tilbake til de syriske Golan-høydene

Etter to års fravær sendes FNs fredsbevarende styrker tilbake til den syriske delen av Golan-høydene.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

FNs sikkerhetsråd har bedt sine fredsbevarende styrker begynne å forberede seg på å vende tilbake til den syriske delen av Golan-høydene, skriver Times of Israel.

Rådet vedtok nylig enstemmig å forlenge UNDOF-troppenes tilstedeværelse på Golan-høydene ut 2016. I det samme vedtaket ba rådet FN-styrkene om å gjeninnta Camp Faouar, en militærstilling som inntil september 2014 utgjorde FNs hovedkvarter i den syriske delen av Golan-høydene. FN-styrkene forlot Camp Faouar etter at 45 FN-soldater fra Fiji ble tatt til fange (og senere frigitt) av den syriske opprørsgruppen al-Nusra-fronten. Etter dette har majoriteten av FN-styrkene på Golan-høydene vært stasjonert på israelsk side av grensen.

Flere land har trukket sine soldater ut av FN-styrkene i Syria på grunn av den farlige situasjonen de er i. Siden mars 2013 har FN-soldater på Golan-høydene blitt kidnappet ved fem anledninger av ulike parter i Syria-krigen.

UNDOF har patruljert en buffersone mellom Syria og Israel på Golan-høydene siden 1974. Dette har vært avgjørende for å etablere en stabil våpenhvile mellom de to landene.

Hos israelske myndigheter tas nyheten fra FN imot med glede.

– At UNDOF inntar disse posisjonene er i Israels interesse. Styrkene spiller en viktig rolle, og Israel er interessert i å se dem vende tilbake til buffersonen på den raskeste og sikreste mulige måten, sier Israels FN-ambassadør Danny Danon.

I helgen beveget krigshandlingene i Syria seg så nær grensen mot Israel, at IDF reagerte med å angripe to syriske militærstillinger.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart