FN-ekspert Dubravka Simonovic antyder at det er Israels skyld at palestinske menn slår kvinnene sine. (Foto: Daniel Cima/Flickr)
FN-ekspert Dubravka Simonovic antyder at det er Israels skyld at palestinske menn slår kvinnene sine. (Foto: Daniel Cima/Flickr)

Ga Israel skylden for at palestinske menn slår konene sine

Dubravka Simonovic antyder at palestinske menn slår sine kvinner på grunn av den israelske okkupasjonen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Mandag 12. juni presenterte FN-ekspert Dubravka Simonovic en rapport om vold mot kvinner foran FNs menneskerettighetsråd. Under presentasjonen antydet Simonovic at det var klare koblinger mellom den israelske okkupasjonen av de omstridte områdene og hvordan palestinske menn behandlet sine kvinner. «Ser en klar kobling mellom den langvarige okkupasjonen og kjønnsbasert vold,» sa hun blant annet.

Det fikk Hillel Neuer i UN Watch, en vaktbikkje overfor FN, til å reagere.

– Ms. Simonovic. Med andre ord, det du sier er altså at når palestinske menn slår sine kvinner, så er det Israels skyld, sa Neuer da han fikk ordet i rådet.

Videre etterspurte han fakta som underbygger påstandene. Neuer har gjennomgått rapporten uten å finne et eneste spor av bevis for at palestinske kvinner er offer for vold fra deres partnere eller familie på grunn av den israelske okkupasjonen.

– Er det riktig å fortsette å infantilisere palestinere, slik at når en mann i Ramallah slår sin kone, så oppfordrer vi ham til å si at Israel fikk ham til å gjøre det?

Neuer mener tallene fra de palestinske områdene burde sammenlignes med naboområdene Jordan, Syria, Libanon og Sinai, for å se om det er forskjeller i vold.

– Ms. Simonovic. Hvorfor har du ikke gjort det? Hvor er tallene, spør Neuer retorisk.

Hillel Neuer i UN Watch reagerer på koplingen mellom okkupasjon og vold mot kvinner. (Foto: UN Watch)
Hillel Neuer i UN Watch reagerer på koplingen mellom okkupasjon og vold mot kvinner. (Foto: UN Watch)

 

Neuer lurer også på hvorfor FN-eksperten ikke sier noe om at den offisielle palestinske TV-kanalen regelmessig sender taler fra islamske predikanter som forteller seerne hvordan de kan slå sine koner.

– For eksempel på 8. februar 2016 siterer Hassan al-Laham, muftien av Gaza, Koranen og hadith i en tv-sending. Da ga han ektemenn råd om hvordan de kunne slå sine koner og anbefalte: «Å treffe der hvor det ikke skaper merker, slik at politiet blir oppmerksom. Slagene skal være som en vits. Slaget skal være er en slags påminnelse om at kjærligheten og vennskapet som Allah befalte, fortsatt finnes mellom parene,» siterer Neuer.

– Ms. Simonovic. Du finner mange måter for å indirekte skylde på Israel. Hvordan kan du da utelate disse former for direkte oppfordring til vold? sier han oppgitt.

Etter innlegg i Menneskerettighetsrådet er det normalt å takke taleren, men det var ingen takk å få fra ordstyreren, egyptiske Amr Ahmed Ramadan. Innlegget til Neuer ble for sterk kost for ham, så han nektet å takke ham for det han hadde sagt.

– Jeg skulle gjerne si takk til deg, men jeg kan ikke. For jeg tror du må lære deg å respektere dette rådet mer i løpet av de neste dagene, sa Ramadan til Neuer.

Her kan du se innlegget til UN Watch i Menneskerettighetsrådet:

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart